امروز ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

هزینه وام مسکن ۱.۵ میلیون ارزان‌ شد؛

خبر خوش برای خریدارن وام مسکن دقایقی پیش اعلام شد

خبر خوش برای خریدارن وام مسکن دقایقی پیش اعلام شد

از آنجاکه بازار مسکن به دلیل رشد فزاینده قیمت‌ها و توان مالی کم طبقه متوسط و متوسط رو به پایین جامعه در رکود به سر می برد، اوراق تسهیلات مسکن با کمبود تقاضا روبرو شده و قیمتش کاهش یافته است؛ به طوریکه هزینه وام مسکن برای زوجین یک و نیم میلیون تومان طی چند روز اخیر کاهش یافته است.

به گزارش کارگر آنلاین ، کاهش تقاضا در بازار مسکن سبب شده مشتریان اوراق تسهیلات مسکن نیز به مراتب کمتر از گذشته شوند و قیمت این اوراق در فرابورس ایران با افت روبرو شود؛ به طوری که بسیاری از نمادهای این گروه امروز در قیمت حدود ۴۴ هزار تومان داد و ستد شدند.

در ماه‌های گذشته با افزایش قیمت ارز قیمت واحدهای مسکونی به شدت با رشد مواجه بوده و مردم عادی توان خرید واحدهای مسکونی را تا حدود زیادی از دست دادند. این موضوع به کاهش تقاضا در اوراق تسهیلات مسکن دامن زده و سبب شده قیمت این اوراق کاهش یابد اما این کاهش هزینه برای مردم عادی و اجاره نشین‌ها فایده چندانی ندارد، چراکه قیمت‌ها در بازار مسکن آنچنان بالاست که حتی با وام هم زور افراد عادی به خرید مسکن نمی‌رسد.

به طوری که قیمت اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن اسفند ۱۳۹۶ تا خرداد ۱۳۹۸ در حدود قیمت ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان بود. برخی از نمادهای رو به اتمام سر رسید نیز ۳۵ و ۳۹ هزار تومان داد و ستد شد.

در ادامه این گزارش به هزینه وام مسکن برای اقشار مختلف جامعه می‌پردازیم. در این گزارش با توجه به میانگین قیمت اوراق ۴۴ هزار تومانی، هزینه وام مسکن را برای اقشار مختلف محاسبه می‌کنیم.

زوج‌های تهرانی برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن باید ۲۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند. آن‌ها باید هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان صرف خرید این ۲۰۰ برگ‌ها کنند. به این مبلغ با احتساب ۲۰ میلیون تومان وام جعاله که بابت خرید آن باید ۴۰ برگ تسه خریداری شود، یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان اضافه می‌شود. در نتیجه در مجموع باید برای دریافت وام ۱۲۰ میلیون تومانی مسکن حدود ۱۰ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان صرف شود.

همچنین زوج‌های غیر تهرانی که در شهرهایی با جمعیت بیش‌تر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند، می‌توانند تا سقف ۸۰ میلیون تومان وام بگیرند که برای گرفتن این مبلغ باید ۱۶۰ ورق بهادار خریداری کنند و با این حساب باید حدود هفت میلیون تومان بابت خرید این اوراق بپردازند که با احتساب یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان برای خرید اوراق وام جعاله در مجموع برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی باید هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

علاوه بر این، زوج‌های ساکن در سایر شهرهای با جمعیت زیر ۲۰۰ هزار نفر می‌توانند برای گرفتن ۶۰ میلیون تومان وام مسکن ۱۲۰ برگ بهادار خریداری کنند که باید پنج میلیون و۲۸۰ هزار تومان بابت خرید اوراق بپردازند. همچنین برای دریافت ۲۰ میلیون تومان دیگر بابت وام جعاله نیز باید یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان پرداخت کنند که در مجموع برای وام ۸۰ میلیون تومانی، حدود هفت میلیون تومان از سوی زوجین باید پرداخت شود.

مجردهای تهرانی نیز می‌توانند تا سقف ۶۰ میلیون تومان و غیر زوج‌هایی که در مراکز استان‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند تا سقف ۵۰ میلیون تومان و در نهایت غیر زوج‌های ساکن در سایر مناطق تا سقف ۴۰ میلیون تومان وام دریافت کنند که به ترتیب هر کدام باید ۱۲۰، ۱۰۰ و ۸۰ برگ بهادار اوراق تسهیلات مسکن را از فرابورس ایران خریداری کنند.

با این حساب مجردهای تهرانی باید برای خرید این اوراق ۵ میلیون و۲۸۰ هزار تومان، افراد ساکن در مراکز استان بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت مبلغ چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و افراد گروه سوم مبلغ سه میلیون و ۵۲۰ هزار تومان پرداخت کنند. البته در صورت تمایل برای دریافت وام ۲۰ میلیون تومانی جعاله باید مبلغ یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان دیگر هم بپردازند.

اوراق تسهیلات مسکن قابلیت معامله در فرا بورس ایران را دارد و ارزش اسمی هر برگ پنج میلیون ریال است. مدت اعتبار اوراق تسه حداکثر تا دو دوره شش ماهه قابل تمدید است. این اوراق با توجه به این‌که چقدر تا زمان اعتبارش باقی مانده، قیمت متفاوتی دارد.

 

در صورتی که مدت اعتبار این اوراق به اتمام رسیده و دارنده اوراق از تسهیلات آن استفاده نکند، نماد معاملاتی آن متوقف خواهد شد و وجوه پرداختی دیگر به دارنده اوراق بازپرداخت نخواهد شد.

عرضه بنزین  از ۲۰ مرداد فقط با کارت سوخت شخصی

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از الزام استفاده از کارت سوخت شخصی از تاریخ ۲۰ مردادماه خبر داد و گفت: این طرح را با هدف جلوگیری از سوءاستفاده و مقابله با قاچاق سوخت اجرایی خواهیم کرد.

امیر وکیل‌زاده با تاکید به اینکه باید فرهنگ استفاده از کارت سوخت شخصی در جامعه نهادینه شود، اظهار کرد: بخشی از قاچاق سوخت به دلیل سوءاستفاده از کارت‌های شخصی دیگران است.

وی افزود: کارت سوخت هر فردی باید توسط همان فرد و در همان شهری که زندگی می‌کند، مورد استفاده قرار گیرد؛ در غیر این صورت سوءاستفاده‌هایی را شاهد خواهیم بود و این یک منطق است که گفته می‌شود هر کسی از کار سوخت خودش استفاده کند، به رونق و اقتصاد کشور کمک کرده است. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: این وظیفه همه افراد است تا این کار را انجام دهند چراکه این مساله کمک شایانی به اقتصاد می‌کند و از این‌که یارانه‌ای که مال مردم و کشور است از مسیر درست خارج شود، جلوگیری می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنم که همه از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند و اصرار ما نیز تنها جلوگیری از سوءاستفاده است. وکیل‌زاده ابراز کرد: در همین راستا از مردم درخواست کردیم تا از ۲۰ مردادماه در جایگاه‌ها از کارت سوخت شخصی خودشان استفاده کنند و امیدواریم که با این کار بتوانیم در این حوزه ساماندهی بیش‌تری را انجام دهیم. طبق آخرین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان قبلی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه دولت همراه اقدام و با طی کردن فرایند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کرده‌اند، نیازی به ثبت‌نام مجدد ندارند و کارت هوشمند سوخت آن‌ها بر اساس ثبت‌نام انجام شده قبلی، صادر می‌شود و توسط شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آنها تحویل داده خواهد شد. این هموطنان، هزینه صدور کارت سوخت المثنی را برابر تعرفه مصوب، هنگام دریافت کارت به مأموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند کرد. هم‌چنین اگر عده‌ای از شهروندان که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده‌اند و در فراخوان قبلی نسبت به ثبت‌نام از طریق سامانه دولت همراه اقدام نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ یا سامانه دولت همراه (به ترتیبی که متعاقباً اعلام می‌شود) برای صدور کارت هوشمند سوخت المثنی اقدام کنند.

 

جزییات بسته‌های حمایتی از صادرات

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه این صندوق از سرمایه گذاران صادرات محور حمایت می کند، جزئیات بسته های حمایتی و تضامین لازم برای پوشش ریسک های سیاسی و تجاری را تشریح کرد. افروز بهرامی اظهار داشت: کسانی که به قصد سرمایه گذاری صادراتی به کشور می آیند علاوه بر بیمه قراردادهای صادراتی آنها، بیمه نامه هایی با فاینانس برای آنها پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: صندوق ضمانت صادرات می تواند تامین مالی یا خرید دین اسناد صادراتی انجام دهد، یعنی اگر صادرکننده بخواهد مدت دار محصولات و کالاهای خود را به کشورهای خارجی بفروشد و نگران این باشد که در سررسید سرمایه وی بازنگردد، صندوق با بیمه نامه ها این موضوع را تضمین می کند. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات اظهار داشت: اگر صنایع صادرات محور نگران نقدینگی خود باشند به آنان پیشنهاد می دهیم که فروش اعتباری انجام دهند تا بازار بین المللی را در دست داشته باشند. بهرامی گفت: برای این موضوع در کنار نظام بانکی خرید دین اسناد صادراتی را داریم و تضامین آن را نیز برعهده داریم و در عین حال در بخش نقدینگی نیز از آنها حمایت می کنیم.

وی افزود: یعنی صندوق ضمانت صادرات تامین منابع مالی را در کنار نظام بانکی بر عهده دارد و از طرفی هم در مورد ضمانت نامه بانکی نرخ بهره ما بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار پائین تر از نرخ نظام بانکی است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در رابطه با تضامین موجود برای حضور سرمایه گذاران در کشور نیز یادآور شد: ظرفیت های زیادی از جمله بازار قابل توجه و انرژی ارزان در کشور ما وجود دارد و ۱۵ کشور همسایه ما سالیانه هزار میلیارد دلار واردات دارند که ایران تنها ۲.۵ درصد از سهم واردات آنها را پوشش می دهد.

بهرامی افزود: بسیاری از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری نگران ریسک های سیاسی هستند اگرچه به دلیل حضور نیروهای بیگانه منطقه نا امن است ولی کشور ما از جمله کشورهای امن در منطقه است.

وی خاطر نشان کرد: سازمان سرمایه گذاری خارجی و کمک های فنی و اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی بر اساس مجوزی که صادر می کند، ریسک های سیاسی سرمایه گذاران خارجی را ضمانت کرده و پوشش می دهد و هر زمان سرمایه گذار خارجی احساس کند که می خواهد سرمایه خود را از کشور خارج کند دولت این تضمین را به وی خواهد داد. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران درباره نقش و سازوکار صندوق در رونق تولید و بخش صادرات، گفت: در همه جای دنیا مهمترین نگرانی صادرکنندگان ریسک های سیاسی و تجاری است که اگر در روند صادرات اتفاقی بیافتد، می تواند بازپرداخت وجوه حاصل از صادرات خدمات و یا کالاهای صادرکنندگان را با خطر مواجه کند.

بهرامی افزود: یکی از مهمترین محصولات صندوق ضمانت صادرات بیمه کردن قراردادهای صادراتی است؛ بیمه نامه های صندوق می تواند عملاً برای اطمینان بخشی از برگشت پول به فروشنده و صادرکننده ایرانی جایگزین ال سی باشد.

وی ادامه داد: صندوق بر اساس بانک های اطلاعاتی که در اختیار دارد قرارداد بین فروشنده و خریدار را در فرآیند مدیریت ریسک و اعتبارسنجی انجام می دهد و به دلیل نقش و جایگاه حمایتی خود کارمزدهای ناچیزی دریافت می کند.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال