کاهش 32 درصدی ارزش چکهای برگشتی
به دلیل اجرای قانون جدید صدور چک، نسبت تعداد و ارزش چکهای برگشتی به کل چکهای مبادله شده در تیرماه نسبت به تیرماه پارسال، به ترتیب 34.5 درصد و 32.3 درصد کاهش یافته است.
بر اساس آمار بانک مرکزی درباره چکهای مبادله شده در تیرماه 98، در ماه مذکور، در کـل کشـور 7.8 میلیـون فقـره چـک بـه ارزشـی بـالغ بـر 1006 هزار میلیارد ریال مبادله شد کـه نسـبت بـه مـاه قبـل از نظـر تعـداد و مبلـغ (ارزش) بـه ترتیـب 18.5 درصد و 19.5 درصد افزایش یافته است.
در این ماه، درکـل کشـور 7 میلیـون فقـره چـک بـه ارزشـی بـالغ بـر 894 هزار میلیارد ریال وصول شدهاست. در ماه مورد گزارش، درکل کشور 90.7 درصد از کل تعداد چکهای مبادلهای و 88.9 درصـد از کل مبلغ چکهای مبادلهای وصول شد.
در تیرماه پارسال و براساس گزارش بانک مرکزی، در کـل کشـور حدود 9.5 میلیـون فقـره چـک بـه ارزشـی بـالغ بـر 866 هزار میلیارد ریال مبادله شده که از این مقدار، در کل کشور 1.35 میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر 141 هزار میلیارد ریال برگشت دادهشدهاست. در این ماه نسبت تعداد چکهای برگشتی به کل چکهای مبادله شده، برابر 14.2 درصد و نسبت ارزش چکهای برگشتی به کل چکهای مبادله شده 16.4 درصد است.
مقایسه آمارهای فوق نشان می دهد نسبت تعداد و ارزش چکهای برگشتی به کل چکهای مبادله شده در تیرماه 98 در مقایسه با ماه مشابه پارسال، به ترتیب 34.5 درصد و 32.3 درصد کاهش یافته است
طبق اظهار نظر کارشناسان حوزه بانکی، این کاهش صورت گرفته به دلیل تغییرات مثبت قانون جدید صدور چک است که در ابان ماه سال گذشته به تصویب رسید و باعث پیشگیری نسبی از صدور چک بلامحل گردیده است.
دستورالعمل صدور جواز استخراج رمز ارزها
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت که به زودی دستورالعمل صدور جواز استخراج رمز ارزها نهایی میشود. سعید زرندی در جمع فعالان رمز ارزها گفت: در گذشته در مواجه با فناوریها و کسب و کارهای نوین عکسالعمل ها مثبت نبود و زمان زیادی میگذشت تا با این حوزهها کنار بیایند اما اکنون نگاه حاکم بر فناوری نوین در مجموعه دولت و این وزارتخانه مثبت است و باید ازفرصتهای این حوزه استفاده شود.
زرندی افزود : در موضوع رمز ارزها، دولت با سرعت بهتری عمل کرد و نسبت به دیگر فناوریها، به نسبت خوب و بهموقع عمل شد و تلاش شد تا به جای مقابله با این بخش، برای آن چارچوب و قانون مشخص شود.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت تاکید کرد: در اقتصاد آینده دنیا، رمز ارزها نقش مهمی را خواهند داشت و میخواهیم این صنعت در کشور شکل بگیرد.
وی گفت: باید از زیرزمینی شدن فعالیتها جلوگیری کرد و در این راستا دستورالعمل صدور جواز استخراج رمز ارزها، پس از مشورت با صاحب نظران و فعالان این بخش، نهایی میشود.
زرندی تصریح کرد: در موضوع استخراج رمز ارزها، سرعت در زمان صدور مجوز خیلی اهمیت دارد و در این مسئله دقت لازم خواهد شد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت تاکید کرد: با قانونی شدن فعالیت این بخش، کسب و کارهای جدید دیگری هم شکل خواهد گرفت بطوریکه در زمینه تولید ماینر، سیستمهای خنک کننده، طراحی فارمها و... نیز برخی وارد کار شدهاند.
وی در پاسخ به انتقاد فعالان تولید رمز ارزها از قیمت تعیین شده انرژی گفت: در مرحله اول، آنچه برای ما مهم بود قانونی شدن و در چارچوب قرار گرفتن این کسب و کار است.
زرندی توضیح داد: بعد از تدوین دستورالعمل صدور جواز و تعیین سقف صنعتی شدن استخراج ارز رمزها و فعالیت قانونی این بخش، با همفکری و همراهی سایر بخشهای مرتبط همچون وزارت نیرو، میتوان راه توسعه و حل مشکلات این صنعت را دنبال کرد.
در این جلسه صاحب نظران و فعالان استخراج رمز ارزها، نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص دستورالعمل صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری استخراج رمز ارزها ارائه کردند.
قیمت لوازمالتحریر ۲ برابر شد
رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور با اشاره به افزایش قیمت دلار و محصولات پتروشیمی و افزایش حقوق و دستمزد نسبت به سال گذشته، از دو برابر شدن قیمت لوازمالتحریر خبر داد.
محمودرضا صنعتکار با بیان اینکه بخشی از ارز دولتی به جای تولیدکنندگان واقعی به “رانتکاران” و “واردکنندگان صوری” تخصیص یافت، اظهار کرد: حتی اگر ارز نیمایی دریافت میکردیم قیمت آن تقریبا سه برابر قیمت ارزی بود که در سال گذشته دریافت کرده بودیم.
رییس انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور با بیان اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد مواد اولیه در صنعت لوازمالتحریر وارداتی است، اظهار کرد: درصد بیشتری از مواد اولیه این صنعت مربوط به پتروشیمی است که قیمت آنها نسبت به سال گذشته سه برابر شده است. از طرف دیگر عرضه مواد اولیه پتروشیمی در بورس محدود است و در زمان عرضه نیز به مزایده گذاشته میشود و کسی که بیشترین قیمت را پیشنهاد بدهد، میتواند آن محصول را بخرد.
وی افزود: تولیدکنندگان لوازمالتحریر نقدینگی کافی برای خرید مواد اولیه مورد نیاز یک سال خود را ندارند و اگر در زمان عرضه این مواد در بورس موفق به خرید نشوند، با توجه به اینکه زمان عرضه کالا در بورس مشخص نیست، مجبور هستند مواد اولیه را با اختلاف قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصد از بازار آزاد تهیه کنند.