امروز ۱۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۱۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

آخرین وضعیت سهمیه بنزین نوروزی

وزیر نفت آخرین وضعیت تخصیص سهمیه برای بنزین نوروزی را توضیح داد و گفت: «رئیس‌جمهوری دستور دادند پیشنهادها برای تعیین میزان سهمیه بنزین نوروزی ارائه شود.»
بیژن زنگنه روز گذشته در حاشیه کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت در جمع خبرنگاران در خصوص سرنوشت اختصاص بنزین نوروزی گفت: «من این را در دولت مطرح کردم و رئیس جمهور دستور دادند در این رابطه پیشنهاد داده شود. حالا منتظر هستیم پیشنهاد مطرح شود تا تصمیم‌­گیری نهایی صورت بگیرد.» زنگنه اضافه کرد: «در این راستا علت مخالفت برخی ارکان دولت هم، کاهش منابع یارانه­‌هاست. زیرا به دستور رئیس­ جمهور و تصویب سران پول افزایش قیمت بنزین باید به خانواده­‌هایی که مشکل دارند اختصاص داده شود. در صورتی که فرض کنید ما به 18 میلیون خودرو سواری برای نوروز، 100 لیتر بدهیم نزدیک به سه هزار میلیارد تومان از منابع یارانه­‌ها کم می­شود. با این حال هنوز وضعیت نهایی بنزین نوروزی مشخص نیست و ممکن است تصویب یا رد شود.»
وی در بخش دیگری از اظهارات خود  به موضوع جلسه که توسعه نظام مالی در صنعت نفت بود اشاره کرد و گفت: «وقتی ریسک افزایش یابد، طبیعتا باید بازده بیشتر شود؛ الان کم‌ریسک­‌ترین کار این است که افراد پولشان را در بانک بگذارند و ماهانه و یا هر چند ماه یکبار بابت آن سودی دریافت کنند.»
وزیر نفت افزود: «ولی وقتی این پول سرمایه­ گذاری می­شود و یا با آن از طریق بورس سهام خریداری می­کنند، شخص انتظار دارد با توجه به ریسکی که دارد بازدهی بیشتری هم داشته باشد. در صنعت نفت حدود 20 درصد بازدهی ارزی وجود دارد که رقم قابل توجهی به شمار می­رود. هدف این کنفرانس هم این بود که بتوانیم از ابزارهای جدید برای تامین مالی صنعت نفت استفاده کنیم. زیرا نمی توان برای توسعه کشور صرفا به یک منبع اتکا کرد.» وزیر نفت اظهار داشت: «استفاده از منابع بانک­ها، منابع داخلی کشور، صندوق توسعه ملی، فاینانس خارجی، فروش اوراق مشارکت و فروش سهام شرکت ها ابزارهای جدیدی در این راستا هستند. همچنین ما سرمایه ­های خردی هم در دست مردم داریم که می­توانیم آنها را در مسیر توسعه به کار بگیریم.» وی افزود: «در این راستا پتروشیمی‌­ها، پتروپالایشگاه‌­ها، شرکت ملی پخش، صنعت گاز و توسعه بالادستی اکتشاف و استخراج نفت نیاز به منابع دارند و جریان عمومی تولید فقط در صنعت نفت محدود نیست، بلکه صدها کارخانه ذیل این صنعت کار می­کنند و اگر آن پروژه‌ ها فعال شوند، پیمانکارها هم فعال می شوند.» وی خاطر نشان کرد: «تلاش ‌ها تا امروز خوب بوده است پتروشیمی‌‌ها بسیار فعال هستند، طرح­های توسعه­‌ای و بهسازی پالایشگاه ها هم روند خوبی دارند و در حوزه بالادستی نفت هم کارهای صورت گرفته است اما جا برای کار بیشتر همچنان وجود دارد.»
زنگنه در خصوص وضعیت افزایش تولید غرب کارون گفت: «تولید در غرب کارون از سال 1392 تا امروز 5 برابر شده است. عمده منابع توسعه غرب کارون از منابع صندوق توسعه ملی بود که شرکت­ها از آن استفاده کردند و البته همچنان بدان متکی هستند. غرب کارون این ظرفیت را دارد که با افزایش بازیافت، تولید آن را به یک میلیون بشکه برسانیم که این اقدام هم تکنولوژی و هم منابع مالی نیاز دارد.» وی همچنین با رد طرح موسوم به طرح بانک نفت تاکید کرد: چنین چیزی مطرح نیست ضمن آنکه همه بانک­های کشور، بانک نفت هستند. وزیر نفت درباره عرضه نفت کوره کم سولفور در بورس بیان کرد: «نفت کوره کم سولفور به زودی در بورس عرضه می­شود و شاید تا الان هم این کار صورت گرفته باشد. در حال حاضر قیمت آن نسبت به بنزین 30 تا 35 درصد بیشتر و چند برابر قیمت نفت کوره با سولفور است. لذا شرایط کنونی فرصتی است تا کسانی که مایل هستند در آن سرمایه‌­گذاری کنند. البته این وضعیت ابدی نیست. زیرا وقتی تولید در دنیا بالا می­رود، قیمت نفت کوره کم سولفور کاهش می­یابد و مجدد قیمت نفت کوره با سولفور بالا، بیشتر خواهد شد.» زنگنه افزود: «با این حال وضعیت کنونی فرصت به شمار می­رود و تولیدکنندگان داخلی ترجیح می­دهند بنزین تولید نکنند و به سمت تولید نفت کوره کم سولفور بروند.»
وزیر نفت درباره عرضه محصولات پتروشیمی در بورس  گفت: «در حال حاضر همه عرضه داخلی از طریق بورس انجام می­شود. در این خصوص شفافیت مهم است ولی سال گذشته که اختلاف قیمت زیاد بود، عده­ای آن را در بورس می خریدند و انبار می کردند و در زمان مناسب به کسانی که نیاز داشتند چند برابر قیمت می فروختند. دلیلش هم این بود که یک سری افراد کدهای خرید داشتند اما صنعت­گر نبودند. اما در نهایت پس از آنکه وزارت صنعت روی این مساله کار کرد و قیمت­ها هم دیگر به یارانه­ای عرضه نشد، مشکل مذکور مترفع گردید.»
وی ادامه داد: «برای مثال به زحمت 200 هزار تن در بورس کالای پتروشیمی معامله می­شود که معادل تولید ماست در حالی که سال گذشته تا 700-800 هزار تن تقاضا برای خرید آن وجود داشت. زیرا قیمت پایه آن در بورس کالا با نرخ بازار اختلاف قابل توجهی داشت.»
 
دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی مودیان راهکار مقابله با فرار مالیاتی
نادر جنتی، معاون سازمان مالیاتی، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت را در گرو شناسایی مودیان عنوان کرد و اظهار داشت: دسترسی کامل به بانک‌های اطلاعاتی مودیان، تنها راه وصول مالیات عادلانه و دقیق است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان تصریح کرد: از آنجا که درآمد کارکنان دولت، کاملاً شفاف است، دقیق‌ترین مالیات‌ها را دولتی‌ها پرداخت می‌کنند و به همین جهت لازم است همه مودیان مثل کارکنان دولت، درآمد خود را به صورت شفاف و دقیق در اظهارنامه‌ها اعلام کنند.
وی، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت را در گرو شناسایی مودیان واقعی و ملزم کردن فراریان مالیاتی به پرداخت مالیات عنوان کرد و اظهار داشت: دسترسی کامل به بانک‌های اطلاعاتی مودیان، تنها راه وصول مالیات عادلانه و دقیق است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، مالیات را تنها درآمد پاک دولت‌ها عنوان کرد و افزود: در کشور ما پیشرفت‌های مناسبی در زمینه وصول مالیات و افزایش درآمدهای مالیاتی صورت گرفته است.

نمایشگاه‌های بهاره هزینه‌ تولید و توزیع کالا را کاهش می‌دهند
فریدون احمدی، نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: نمایشگاه‌های بهاره با کاهش هزینه‌ی زنجیره تولید و توزیع کالا، مسکنی برای تامین کالای ارزان قیمت هستند.
وی  درباره برگزاری نمایشگاه‌های بهاره، گفت: هدف از برگزاری نمایشگاه‌های بهاره تامین اقلام و مواد غذایی بدون واسطه و با قیمت تمام شده کمتر است تا این کالاها با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد، برای تحقق این امر دو راهکار وجود دارد؛ نخست پرداخت یارانه به تولیدکنندگان و دوم حذف واسطه های تولید.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با کوتاه شدن زنجیره تولید و توزیع قیمت‌ کالاها نزولی می‌شود، افزود: از آنجا که برخی کالاها باکیفیت بوده و گرانقیمت هستند امکان عرضه آنها با قیمت مناسب در نمایشگاه‌های بهاره وجود ندارد در واقع اگر محدودیت قیمتی برای کالاها در نمایشگاه های بهاره در نظر گرفته شود، کیفیت و کمیت کالاها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه های بهاره نمی‌تواند برای کاهش قیمت‌ها معجزه کند، اظهار کرد: در حال حاضر بخشی از اهداف برگزاری نمایشگاه‌های بهاره توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای محقق می‌شود؛ برخی از این فروشگاه‌ها کالاها را با قیمت‌های ارزان‌تر در اختیار مردم قرار می‌دهند. احمدی با بیان اینکه نمایشگاه های بهاره هزینه‌های زنجیره توزیع و تولید را کاهش می دهد، ادامه داد: برای بهبود معیشت باید قدرت خرید مردم افزایش یابد و تحقق این مهم در گرو افزایش ارزش پول ملی است. نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خط فقر، تورم و درآمد مردم مشخص است و این اعداد بیانگر تحت فشار بودن مردم است.
 
رکوردشکنی شاخص بورس تهران 
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته با افزایش 2908 واحد به رکورد جدیدی در طی یکسال گذشته دست یافت و به رکورد بی‌سابقه 461 هزار و 988 واحد رسید که این رکورد در یکسال گذشته بی‌نظیر بوده است. کارشناسان، دلیل افزایش شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران را سرازیر شدن نقدینگی سرگردان در بازار به سمت این بازار می‌دانند که به خاطر رکود در بازار مسکن، املاک، طلا، سکه و ارز وارد بورس شده است. همچنین نقدشوندگی بازار بورس و آسانی ورود و خروج به بازار در بورس و نیز شفاف بودن، رقابت‌پذیر بودن و عادلانه بودن معاملات در بورس باعث توجه سرمایه‌گذاران خرد به بورس تهران شده است. شاخص کل با معیار هموزن نیز روز گذشته با افزایش 1101 واحد به رقم 150 هزار و 32 واحد رسید. ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته به بیش از 1679 تریلیون تومان رسید. روز گذشته معامله‌گران در بورس اوراق بهادار تهران بیش از 6.2 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 713 هزار نوبت معامله و به ارزش 3917 میلیارد تومان داد و ستد کردند. روز گذشته شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی با افزایش 776 واحد به رقم 123 هزار و 281 واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن 734 واحد رشد کرده و به رقم 100 هزار و 61 واحد رسید. شاخص آزاد شناور با افزایش 3162 واحد به رقم 558 هزار و 896 واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با افزایش 1048 واحد به رقم 332 هزار و 2 واحد رسید.

واکنش به جمع‌آوری تابلوهای شرکت‌های کره‌ای تولید لوازم خانگی
در حالی که گزارش‌ها حاکی از جمع‌آوری تابلوهای شرکت‌های کره‌ای تولید لوازم خانگی است، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید طی دو سال اخیر این شرکت‌ها محصولی به بازار عرضه نمی‌کردند و فقط برای تبلیغ و حفظ بازار ایران هزینه می‌کردند.
اردیبهشت ماه امسال مطالبی مبنی بر خروج برخی برندهای لوازم خانگی کره‌ای از ایران منتشر شد،‌ اما یک مقام مسئول در این شرکتها آن را تکذیب کرد. البته چند روز بعد مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز اعلام کرد که خطوط تولید شرکت‌های سامسونگ و ال‌جی (در ایران) هم‌اکنون فعال است و این دو شرکت برای خروج از ایران برنامه‌ای ندارند. اما حالا گزارش‌ها حاکی از جمع‌آوری تابلوهای این دو شرکت از سطح شهر و فروشگاه‌ها است. 
در این رابطه حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرکت‌های کره‌ای نزدیک به دو سال است که به تبعیت از تحریم‌های آمریکا شرکت‌های ایرانی را تحریم کرده‌اند، به ایسنا گفت: در این مدت شرکت‌های کره‌ای مواد اولیه، قطعات و اجازه استفاده از لایسنس برند را به شرکت‌هایی که بر اساس قرارداد با شرکت‌های کره‌ای ال‌جی و سامسونگ در بخش لوازم خانگی سرمایه گذاری کرده بودند، ندادند.
وی افزود: طی دو سال اخیر محصولات شرکت‌های کره‌ای وارد نشده و تولیدکنندگان ایرانی که با برند آن‌ها کار می‌کردند هم تولید نداشتند.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرکت‌های ال جی و سامسونگ طی سال‌های اخیر کالایی به بازار ایران عرضه نمی‌کردند، تصریح کرد: این شرکت‌ها به امید اینکه بازار جذاب ایران را از دست ندهند و با توجه به این که حتی برای نسل بعدی ما فرهنگ‌سازی و برندسازی کرده بودند، به امیدی روزی که تحریم‌ها برداشته شود و دوباره به ایران برگردند، همچنان برای تبلیغات هزینه می‌کردند.
وی با بیان اینکه شرکت‌های کره‌ای در شرایط سخت مردم ایران را تنها گذاشتند، اظهار کرد: برندهای کره‌ای علاوه بر هزینه کردن برای تبلیغات، به صورت سازمان یافته از طریق قاچاق بازار ایران را تامین می‌کردند که این مسئله باعث شده بود در رقابت نابرابر، تولیدکنندگان ایرانی را زمین‌گیر کنند و حقوق دولتی و گمرکی دولت را نیز پرداخت نکنند.
غزنوی در ادامه از سرمایه‌گذاری برای تولید لوازم خانگی “کیفی” به اندازه دو برابر نیاز داخلی خبر داد و گفت: مسئله اصلی این است که حل مشکلات تولیدکنندگان در برگزاری جلسات و گفت‌وگو خلاصه شده و حمایت اساسی در این بخش وجود ندارد.
البته تیرماه امسال هم رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی نسبت به بدعهدی کره‌ای‌ها در تأمین مواد اولیه کارخانه‌های تولیدی در ایران گلایه کرده بود.
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال