امروز ۱۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۱۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
قیمت نفت بزرگترین سقوط قیمت در یک روز را تجربه کرد و به پائین‌ترین قمیت در ۴ سال گذشته رسید.

بزرگ‌ترین سقوط قیمت روزانه نفت در ۲۹ سال گذشته

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، قیمت جهانی نفت در پی نشست بی‌نتیجه کشورهای تولیدکننده نفت برای مهار تبعات شیوع ویروس کرونا با ثبت بزرگ‌ترین سقوط روزانه از سال ۱۹۹۱ تاکنون به پایین‌ترین حد در ۴ سال گذشته رسید.

در حالی که کشورهای عضو اوپک به رهبری عربستان سعی داشتند تا کشورهای تولید کننده غیر اوپک(اوپک پلاس) به رهبری روسیه را برای کاهش ۱.۵ میلیون بشکه‌ای تولید نفت مجاب کنند ولی در نهایت مذاکرات روز جمعه دو طرف به شکست انجامید.

روسیه با این استدلال که شوک شیوع ویروس کرونا که طی دو هفته گذشته موجب کاهش ۱۰ دلاری بهای جهانی نفت شده، بسیار کوتاه مدت است، با اقدام فوری علیه آن مخالفت کرد. پیشتر نیز روسیه اعلام کرده بود که افت قیمت نفت تا ۴۰ دلار نیز از نظر این کشور عادی است و نیاز به فشار بر عرضه ندارد.

همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که مطابق تازه ترین برآورد این نهاد، تقاضا برای نفت در سال ٢٠٢٠ به طور متوسط روزانه ۹۰ هزار بشکه در مقایسه با سال گذشته کاهش خواهد یافت.

بدین ترتیب قیمت جهانی هر بشکه نفت پایه برنت دریای شمال که روز جمعه ۵ دلار کاهش یافته بود، روز دوشنبه و با شروع معاملات هفته کاری جدید، بزرگترین سقوط روزانه خود را در ٢٩ سال گذشته تجربه کرد. قیمت هر بشکه نفت برنت با ۳۱ درصد کاهش به کمتر از ۳۲ دلار رسید. نرخی که از فوریه سال ۲۰۱۶ بی‌سابقه بود.

هر چند این نرخ طی معاملات ظهر دوشنبه تا ۳۶ دلار افزایش یافت ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن سکس پیش‌بینی کرد که با آغاز جنگ قیمت‌ها در بازار جهانی نفت، بهای نفت برنت می‌تواند تا ۲۰ دلار سقوط کند.

تقاضای فصلی نفت برای نخستین بار در یک دهه گذشته کاهش می‌یابد

سقوط قیمت نفت نه تنها آینده تولید نفت شیل را در آمریکا با چلش جدید مواجه کرده بلکه تلاش فعالان زیست محیطی برای توسعه انرژی‌های پاک را با دست انداز جدی مواجه خواهد کرد. همچنین کشورهای نفتی خاورمیانه که بودجه سالانه آنها وابستگی بالایی به فروش نفت دارد، همزمان با این که با کسری بودجه جدی مواجه خواهند شد ناچارند یا از بودجه توسعه‌طلبی‌های سیاسی در این منطقه بکاهند و یا با رشد بی مهابای تولید به جنگ قیمت در بازار نفت دامن بزنند.

همچنین قیمت هر سهم آرامکو(شرکت نفت عربستان) که اخیرا عرضه عمومی آن به قیمت ۳۲ ریال عربستان انجام شد، به دلیل افزایش نگرانی از کاهش سهم بازار این شرکت به ۳۰ ریال رسیده، رخدادی که می‌تواند انگیزه رشد تولید عربستان را فراهم کند.

رویترز نیز گزارش کرده که عربستان قصد دارد تا تولید خود را از حدود ۹.۷ به بالای ١٠ و کمتر از ١١ میلیون بشکه در آوریل برساند، اقدامی که می‌تواند شکاف در اوپک را تشدید کند و موجب تضعیف بیش از پیش آن شود. با این وجود برخی تحلیل‌گران بازار نفت نیز اقدام روسیه را عامل مهمی در جهت جلوگیری از دشوارتر شدن تلاش اقتصادهای مصرف کننده جهان برای خروج از رکود اقتصادی متاثر از فراگیری ویروس کرونا می‌دانند.

با این وجود، بازارهای مالی آسیا و اروپا به دلیل افزایش نگرانی از عمیق‌تر شدن رکود اقتصادی در جهان، طی معاملات روز دوشنبه نیز شاهد افت قیمت‌ها و شاخص‌ها بودند. بر همین اساس، شاخص بورس ژاپن(نیکی) بیش از ۵ درصد کاهش یافت و شاخص بورس آلمان(داکس) نیز روز دوشنبه ۶ درصد کاهش یافت.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال