امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
 
بازگشت سقف برداشت نقدی از خودپردازها به ۲ میلیون ریال 
روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد که بر اساس بخشنامه این بانک از اول خرداد ماه سال جاری سقف برداشت نقدی از خودپردازها (داخلی و شتابی) مبلغ دو میلیون ریال خواهد بود. همچنین سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت (شتابی و درون بانکی) از طریق درگاه‌های اینترنتی، کیوسک و خودپردازها حداکثر مبلغ ۳۰ میلیون ریال در شبانه روز تعیین شده است. بانک مرکزی در این بخشنامه شرایط سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت، تمدید کارت‌های بانکی و سقف برداشت نقدی از خودپردازها از اول خرداد ماه سال جاری را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس و با توجه به عبور کشور از دوران اوج بیماری کرونا و رعایت نکات بهداشتی لازم توسط شعب بانک‌ها، موارد ذیل بایستی از اول خرداد ماه سال جاری اجرا شود همچنین سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت‌سازها مبلغ ده میلیون ریال خواهد بود و تمدید کارت‌های بانکی پس از احراز هویت حضوری عملی خواهد بود.

بورس باز هم نزولی شد
شاخص کل بورس که روز گذشته روندی صعودی در پی گرفته و باز هم به کانال یک میلیون واحد بازگشته بود، روز گذشته مجددا نزولی شد و به زیر یک میلیون واحد بازگشت. معاملات روز گذشته بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل این بازار با ۱۵ هزار و ۸۸۳ واحد کاهش رقم ۹۸۶ هزار و ۲۴۱ واحد را ثبت کرد. این در حالیست که شاخص کل با معیار هم وزن روز گذشته صعودی بود و با ۷۵۵ واحد رشد در رقم ۳۲۱ هزار و ۹۱۴ واحد ایستاد. معامله گران روز گذشته یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۱۰ هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال ارزش داشت. صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گوهر، معدنی و صنعتی چادرملو و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل مخابرات ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بازار گذاشتند. بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، ملی صنایع مس ایران و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو نمادهای پر بیننده بورس بودند.

واریز سهمیه بنزین خردادماه 
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: کارت سوخت تمام خودروها ساعت صفر یکم خرداد ماه شارژ می‌شود.
 فاطمه کاهی با بیان اینکه اول هر ماه کارت سوخت افراد شارژ می‌شود، اظهار کرد: این ماه نیز طبق روال، بامداد کارت سوخت تمام وسائل نقلیه شارژ می‌شود.  وی سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت را ۵۴۰ لیتر عنوان و اظهار کرد: سقف در نظر گرفته شده برای ذخیره بنزین ۹ ماه است. سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی توضیح داد: برای خودروهای شخصی سواری، سهمیه بنزین به شرط عبور نکردن از ۵۴۰ لیتر در کارت ذخیره می‌شود و قابل انتقال به ماه‌های بعد است، بدین معنا که سهمیه ۶۰ لیتری ماهانه بنزین افراد در صورت عدم استفاده به صورت خودکار به ماه بعد منتقل می‌شود. کاهی همچنین گفت: پس از ۹ ماه، مازاد ۵۴۰ لیتر به کارت سوخت شخصی افراد اضافه نمی‌شود؛ بدین معنا که پس از این زمان، بیش از ۵۴۰ لیتر در کارت سوخت افراد ذخیره نخواهد شد. به عبارت دیگر اگر فردی در طول این ۹ ماه مثلا ۳۰ لیتر از سهمیه خود استفاده کند، در ماه دهم، سهمیه ۶۰ لیتر به او تعلق نخواهد گرفت، بلکه این عدد به ۳۰ لیتر می‌رسد. وی افزود: ممکن است فردی تا پایان ماه دهم از سهمیه سوخت موجود در کارت سوخت شخصی خود استفاده نکند که در این شرایط ذخیره کارت وی همان ۵۴۰ لیتر باقی می‌ماند و موجودی کارت او افزایش پیدا نمی‌کند. از بامداد روز جمعه ۲۴ آبان، بنزین سهمیه‌بندی شد و بر این اساس قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای (ماهانه ۶۰ لیتر برای خودروهای شخصی) از قرار هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، قیمت بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای از قرار هر لیتر ۳۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سوپر نیز از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شد.

ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات برنج حذف شد
رئیس انجمن واردکنندگان برنج با ارسال نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی ضمن انتقاد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات برنج، نسبت به تبعات تخصیص قطره‌چکانی ارز نیمایی در این زمینه هشدار داد. در این نامه خطاب به رییس کل بانک مرکزی آمده: مستحضرید علی رغم اهمیت تأمین کسری برنج کشور از محل واردات برای مصرف شش دهک اقشار آسیب پذیر کشور و همچنین تأکید مراجع ذیربط برای ادامه تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این مهم، متأسفانه با مقاومت بانک مرکزی و عدم تأمین ارز برای حدود ۵۰۰ هزار تن کالای رسوبی از بهمن ماه ۹۸، در اردیبهشت ماه ۹۹ تغییر گروه کالایی برنج انجام شد.
در جلسات کارگروه محترم تنظیم بازار کشور برای رفع بلاتکلیفی محموله‌های برنج رسوبی بر الویت تخصیص ارز نیمایی تاکید گردید و وارد کنندگان با توجه به تحمیل هزینه های انبار داری و دموراژ از فروشندگان خارجی خود مجدداً مهلت گرفته تا تعهدات خود را از محل ارز نیمایی انجام دهند. متاسفانه بانک مرکزی با تخصیص ارز نیمایی به صورت قطره چکانی و توقف آن مجددا این صنعت را با چالش جدی مواجه نموده، علاوه بر هزینه‌های انبارداری، دموراژ، تهدید فساد و آسیب به سلامت محموله‌ها بر اثر گرما در بنادر و همچنین تهدید عودت محموله ها توسط فروشندگان خارجی به دغدغه‌های جدی تبدیل شده، حال آن که تنها مسئول و مرجع تصمیم گیری برای تخصیص ارز در کشور بانک مرکزی است، ادامه بلاتکلیفی و تهدید امنیت غذایی کشور و صنعت واردات برنج به عنوان دومین کالای استراتژیک کشور، هیچ دفاع و بهانه‌ای را باقی نمی‌گذارد، به نظر می‌رسد در صورت عدم تأمین منابع ارز نیمایی، بلافاصله سایر روش‌های اجرایی و امکان پذیر می بایست در دستور کار قرار گیرد. عدم تصمیم گیری و پاسخگویی به این صنعت که کارنامه درخشانی در تأمین نیاز سبد غذایی اقشار ضعیف جامعه در سنوات قبل داشته‌اند و سهم قابل توجهی در اشتغال‌زایی از مرحله ورود محموله‌ها به کشور تا توزیع آن را دارند امری ناصواب است که آثار زیان بار آن غیر قابل جبران خواهد بود و مسئولیت آن تنها متوجه آن مجموعه محترم است. 

فرصت تمام شد، قبوض برق را پرداخت کنید
با شیوع ویروس کرونا و به منظور همکاری با مشترکان خانگی و تجاری، قرار شد تا پایان اردیبهشت ماه برای پرداخت قبوض فرصت داده شود که عملا با پایان یافتن اردیبهشت ماه این فرصت به پایان می‌رسد و مشترکان موظف به پرداخت قبوض خود هستند. تسهیلات در نظر گرفته شده برای مشترکان خانگی که توان پرداخت ندارند و مشترکان تجاری آمپری در نظر گرفته شده بود و در این زمان نیز برق هیچ کدام از مشترکان قطع نشد. مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق کشور - در این رابطه به ایسنا گفت: به منظور استمرار خدمات مطلوب در تابستان از تمام مشترکان تقاضا داریم که نسبت به پرداخت قبوض برق خود اقدام کنند. وی ضمن تشکر از مشترکانی که اقدام به پرداخت قبض برق خود کرده اند، گفت: پرداخت قبوض تقریبا به روال عادی برگشته و درصد محدودی قبض خود را پرداخت نکرده اند. رجبی اظهار کرد: باتوجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد از سهم هزینه ای صنعت برق مربوط به تولید کنندگان برق خصوصی و یا پیمانکاران تعمیر و نگهداری و تامین کنندگان تجهیزات شبکه برق است، با پرداخت به موقع قبوض برق توسط مشترکان کمک زیادی به استمرار خدمات رسانی مطلوب و پرداخت مطالبات بخش خصوصی خواهد شد.
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال