امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
 
فروش گوشت گوساله بیش از ۱۴۰ هزار تومان گرانفروشی است
معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت از عرضه گوشت گوساله از طریق میادین میوه و تره بار از روز شنبه به قیمت ۱۰۹ تا ۱۱۴ هزار تومان خبر داد و گفت: قیمت مناسب برای عرضه گوشت گوساله بر اساس نوع گوشت بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است و بیش از این قیمت گران فروشی محسوب می شود.
سید احمد مقدسی، رئیس کانون انجمن صنفی گاوداران ایران، عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و افشین صدر دادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور با حضور در برنامه ۱۸:۳۰ شبکه خبر علل افزایش قیمت گوشت قرمز را تشریح کردند. عباس قبادی قیمت تمام شده تولید گوشت قرمز گوساله را حدود ۹۹ هزار تومان عنوان کرد و گفت: در نقاط مختلف کشور قیمت عرضه گوشت قرمز برای مصرف کننده متفاوت است.  پیگیری‌های لازم برای توزیع گوشت از طریق میادین میوه و تره بار انجام خواهد شد تا از روز شنبه گوشت قرمز در این میادین با قیمت تمام شده به علاوه ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان سود توزیع شود.
وی همچنین وضعیت تولید گوشت قرمز را مساعد توصیف کرد و گفت: برای تنظیم بازار گوشت قرمز مقرر شده بود که توزیع گوشت قرمز در میادین میوه و تره بار شهرداری انجام شود به این ترتیب که میادین مکان هایی را برای توزیع گوشت قرمز در اختیار توزیع کننده با اجاره بهای پایین و یا به صورت رایگان قرار دهند که ظاهرا این موضوع مورد استقبال توزیع کنندگان گوشت قرمز قرار نگرفته است.
به گفته قبادی با توافقی که بین شرکت پشتیبانی امور دام و تولید کنندگان  دام سنگین انجام شده است مقرر شد تا این شرکت ذخایر استراتژیک خود را از تولیدات داخلی خریداری و تامین کند و همچنین  دام خریداری و کشتار کند تا در میادین میوه و تره بار برای عرضه توزیع شود. وی با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز مشمول قیمت گذاری نیست، تصریح کرد: وزارت جهاد اعتقادی به قیمت گذاری این محصول ندارد. در حال حاضر قیمت مناسب برای عرضه گوشت گوساله بر اساس نوع گوشت بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است و بیش از این قیمت گران فروشی محسوب می  شود.
افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور هم طی تماس تلفنی با این برنامه گفت: قیمت تمام شده گوشت گوسفندی برای تولید کننده در تهران بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان و میانگین کشور حدود ۵۱ هزار تومان است. قیمت کشتار دام درب کشتارگاه ۱۰۵ هزار تومان است که با احتساب ۱۰ درصد خرده فروشان گوشت گوسفندی باید حدود ۱۲۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.
این درحالی است که مقدسی، رئیس کانون انجمن صنفی گاوداران ایران، قیمت دام زنده سنگین (گوساله) در میانگین کشوری را حدود ۳۸ هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمت گوشت تابع نرخ ارز است که متاسفانه بانک مرکزی نتوانسته از ابتدای امسال بیش از ۵۴ درصد از ارز مورد نیاز نهاده‌های دامی را تامین کند و به همین دلیل، دامداران نهاده‌ها را در بازار آزاد تهیه می‌کنند لذا قیمت گوشت برای دامدار بسیار بالا رفته است. البته قیمت هر کیلو گوشت بدون استخوان گوساله باید ۹۹ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد که در این قیمت ده درصد سود خرده فروشان محاسبه شده است. وی افزود: بخش اعظم واردات گوشت در سال گذشته با ارز ۴۲۰۰ تومان بود که الان این ارز قطع شده و امروز ارز نیمایی دارد، دولت اگر بخواهد گوشت یخی از خارج از کشور وارد کند امروز کیلویی ۱۳۰ هزار تومان برای او تمام می‌شود و ما بارها به دولت اعلام کردیم که حاضریم با ۱۰ درصد قیمت کمتر که گوشت برزیلی یخی وارد کشور می‌کند، گوشت گرم درجه یک به مردم ارائه کنیم.

عراق از ایران ۱۰۰ میلیون دلار گوجه و هندوانه خرید
جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که با وجود کاهش آمار کلی تجارت تحت تاثیر کرونا، عراق همچنان به عنوان دومین مقصد صادراتی ایران باقی مانده است.
بررسی آمار تجارت جهانی در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که پس از چین که بیشترین صادرات به ایران و واردات از ایران را به ثبت رسانده، عراق در طول این دوره، همواره دومین واردکننده عمده کالا از ایران بوده است. این همسایه غربی که در سال‌های قبل با جنگ‌های داخلی درگیر بود، بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های اقتصادی خود را از دست داده و از این رو برای تامین نیازهای خود به واردات نیاز جدی دارد.
با این وجود اما تحریم‌های آمریکا باعث شده عراق برای پرداخت هزینه صادرات ایران در حوزه ارزی با مشکل مواجه شود و همین امر باعث شده تعدادی از صادرکنندگان درخواست کنند که بانک مرکزی، رفع تعهد ارزی در عراق را با ریال امکان پذیر کند. با وجود تمام این ابهامات بررسی آمارهای ارائه شده از تجارت مشترک دو کشور در پنج ماهه ابتدایی سال جاری نشان می دهد که عراق با وجود کاهش جدی تجارت مشترک تحت تاثیر کرونا، همچنان دومین مقصد اصلی صادراتی کالاهای ایرانی به حساب می‌آید. اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده که عراق در طول این مدت حدودا یک میلیارد و ۸۳۴ میلیون دلار واردات از ایران داشته و در طول این مدت حدود ۳۲ میلیون دلار نیز واردات ایران از عراق بوده است. به این ترتیب تراز تجاری ایران در تعامل با عراق، مثبت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. مقایسه آمارها در پنج ماهه ابتدایی امسال با مدت مشابه سال قبل نشان می دهد که ایران در سال ۹۸، ۳.۹ میلیارد دلار صادرات به عراق داشته و به این ترتیب کاهش حدود دو میلیارد دلاری در این بازار به ثبت رسیده است. بررسی ریز آمار صادراتی ایران به عراق نشان می دهد که میله‌های فولادی با ثبت آمار ۷۲ میلیون دلار اصلی‌ترین صادرات ایران به عراق را شامل می‌شود و پس از آن گوجه فرنگی با ۶۳ و هندوانه با ۵۴ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار گرفته‌اند. به این ترتیب ایران در پنج ماهه ابتدایی امسال فقط در صادرات این دو محصول کشاورزی به عراق، آمار بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری را به ثبت رسانده است. کولرهای آبی، کاشی، پنیر، بیسکوییت و شیرینی نیز دیگر صادرات اصلی ایران به عراق را تشکیل داده‌اند.

دلیل قابل معامله نبودن سهام پالایشی یکم
مدیر امور ناشران شرکت سپرده گذاری مرکزی آخرین وضعیت سهام پالایشی یکم را تشریح کرد. مریم شاه حسینی، با بیان اینکه نماد و پرتفوی پالایشی یکم از ابتدای مهر ایجاد شده بود، اظهار کرد: یکی از دلایلی که سهام پالایشی یکم تا کنون قابل معامله نشده، این است که با توجه به اینکه دو نماد پالایشی افزایش سرمایه داشتند، هنوز سهام جایزه در نماد اصلی ادغام نشده و امور مربوط به ثبت باقی مانده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، فایلی که مدیر صندوق پالایشی یکم در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار داده بود هم شامل اطلاعات دارایکم بود و هم شامل اطلاعات پالایشی یکم. درواقع در این فایل یک سری اطلاعات اضافه شامل مبلغی که افراد برای خرید سهام پالایشی یکم و دارایکم پرداخت کرده اند، نحوه خرید سهام پالایشی یکم (از سوی بانک یا کارگزاری) و نظایر آن وجود داشت و به همین دلیل شرکت سپرده گذاری اطلاعات را به مدیر صندوق بازگرداند تا آنها اطلاعات را تفکیک کرده و فقط اطلاعات مربوط به پالایشی یکم را در اختیار شرکت قرار دهند. مدیر امور ناشران شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: تنها اطلاعات مورد نیاز شرکت سپرده گذاری مرکزی، مشخصات شناسنامه ای فرد و تعداد یونیتی که با آن سهام پالایشی یکم خریداری کرده، است. این فایل روز شنبه به آن ها عودت داده شده و دو روز بعد از زمانی که اطلاعات تفکیک شده را در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار دهند، نماد پالایشی یکم قابل معامله خواهد شد.
 
افزایش حداکثر ۲۵ درصدی قیمت کارخانه ای خودرو در پاییز امسال
مطابق با نرخ تورمی بخشی که بانک مرکزی اعلام کرده خودروسازان مجاز به افزایش حداکثر ۲۵ درصدی در قیمت محصولات در ۳ ماهه سوم سال جاری شدند.
امسال مطابق با دستور العمل قیمت گذاری خودرو مصوب شورای رقابت هر سه ماه یکبار قیمت انواع محصولات داخلی متناسب با نرخ تورم بخشی که از بانک مرکزی اعلام می‌شود تغییر خواهد کرد.
بر همین اساس در 3 ماهه سوم امسال هم خودروسازان با ارائه هزینه های تولید درخواست افزایش قیمت ها را به وزارت صنعت ارائه کردند و متولی بخش صنعت هم ایدرو را مسئول نظارت بر صنعت خودرو معرفی و در نهایت این بخش با برگزاری جلساتی با حضور خودروسازان و شورای رقابت تجدید نظرها را بر تغییرات قیمتی خودرو در 3 ماهه سوم امسال تصویب کرد.
در این توافقات خودروساز مطابق با نرخ تورمی بخشی که بانک مرکزی اعلام کرده مجاز به افزایش حداکثر 25 درصدی در قیمت ها است  . البته نحوه اجرایی شدن این موضوع با خودروسازان است چراکه می توانند در برخی از محصولات این افزایش قیمت را اجرایی نکرده  یا به صورت چند مرحله اجرایی کنند.
رییس شورای رقابت روز گذشته در این خصوص گفت: «در حال حاضر ایدرو مسئول نظارت بر بخش خودرو هست و آنها از شورای رقابت خواستند تا افزایش قیمت‌ها را تأیید کند، این در حالی است که این موضوع نیازمند تأیید شورای رقابت نیست بلکه مطابق مصوبه امکان افزایش قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم بخشی وجود دارد.»
رضا شیوا  تاکید کرد: «البته پیشنهاد شده در سه ماهه چهارم امسال متغیرهای کیفیت و بهره‌وری نیز در دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو لحاظ و متناسب با آنها تصمیم‌گیری در مورد قیمت‌ها انجام شود.»
رییس شورای رقابت تاکید کرد: «خودروسازان می‌توانند حداکثر تا سقف نرخ تورم بخشی اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش قیمت‌ها را در محصولات خود یکباره یا در دو مرحله انجام دهند.»
به گفته شیوا تعیین دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو با رای 12 نفر از اعضای شورا به همراه سه ناظر انجام گرفته و این موضوع نشان می‌دهد این دستورالعمل به صورت کارشناسی تعیین شده است،  این درحالیست که برخی در تما‌س‌ با بنده اعلام می‌کنند که افزایش قیمت‌ها را لحاظ نکنید، که باید بگویم این دستورالعمل حاصل توافق کارشناسان مربوطه است و با اکثریت آرا به تصویب رسیده است.
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال