امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

اخبار کوتاه

مرغ ارزان می شود

معاون وزیر جهاد کشاوری اعلام کرد که مشکلی در تولید گوشت مرغ وجود ندارد و به زودی با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قیمت این محصول پروتئینی به ثبات رسیده و ارزان خواهد شد.

مرتضی رضایی اظهار کرد: میزان تولید گوشت مرغ براساس میزان جوجه‌ریزی انجام شده در سال‌های پرورشی، محاسبه و ارزیابی می‌شود و محصولی که هم‌اکنون در بازار خرید و فروش می‌شود در دهه پایانی آبان ماه و نهایتا دهه اول دی ماه جوجه‌ریزی‌اش انجام شده است. آمارها نشان می‌دهد که جوجه‌ریزی که در سه ماهه پاییز داشته‌ایم هیچ کاهشی نداشته و حتی جوجه‌ریزی در آذر ماه بیشتر از ماه قبل از آن بوده است. بنابراین از نظر تولید هیچ مشکلی نداریم. وی با اشاره به نوسانات گوشت مرغ در بازار افزود: به نظر می‌رسد یکی از دلایل نوسانات قیمت گوشت مرغ، جایگزینی این محصول به جای گوشت قرمز در پی نوسانات قیمتی آن بوده باشد و انتظارات تورمی موجود در بازار نیز می‌تواند روی این مسئله اثرگذار باشد اما مسلما در روزهای آینده قیمت این محصول به ثبات رسیده و تا پایان دی ماه شاهد کاهش قیمت آن خواهیم بود.

رضایی ادامه داد: گوشت مرغ در بازار با نوسانات قیمتی مواجه شده که البته بررسی‌های ما نشان می‌دهد یکی از دلایل اصلی آن سودجویی‌هایی است که صورت می‌گیرد؛ چرا که به عنوان مثال امروز قیمت این محصول در میدان بهمن ۱۱ هزار تومان بوده است. حال آنکه مشاهده می‌کنیم که در بازار قیمت خرده‌فروشی گوشت مرغ فاصله زیادی با این نرخ دارد و نشان می‌دهد که دستگاه‌های نظارتی باید توجه بیشتری داشته باشند. وی اضافه کرد: برای اینکه مردم در تنگنا نباشند و بازار کنترل شود روزانه بیش از ۵۰۰ تن گوشت مرغ منجمد شرینگ پک شده با کیفیت بسیار عالی توسط شرکت پشتیبانی امور دام به قیمت ۸۶۵۰ تومان عرضه می‌شود که در همه فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار قابل تامین است و برای همه دستگاه‌های اجرایی و آموزش عالی آن را در نظر گرفته‌ایم.  معاون وزیر جهاد کشاوری با بیان اینکه هیچ کمبودی در تولید و تامین گوشت مرغ وجود ندارد، تاکید کرد: تولید گوشت مرغ به اندازه کافی در کشور صورت گرفته و مسلما قیمت آن شکسته شده و به نرخ منطقی و متعادلش باز خواهد گشت. البته سیستم توزیع در کشور به صورت خرده‌فروشی بوده و نامناسب است که باید اصلاح شده و دستگاه‌های نظارتی نظارت بیشتری روی آن داشته باشند.

 

حذف ۴ صفر از پول ملی؟

بعد از کش‌وقوس‌های فراوان برای حذف صفر از پول ملی ظاهراً بانک مرکزی به این نتیجه رسیده است که در جهت حذف ۴ صفر گام هایی را بردارد و این تصمیمش را در طراحی ۵۰هزارتومانی جدید تا حدودی عملیاتی کرده است. روز سه شنبه در مراسمی با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد از اسکناس‌های جدید 50 هزار تومانی رونمایی شد. نکته مهم و البته مرتبط با این گزارش، در رونمایی از اسکناس‌های 50 هزار تومانی این است که در طرح جدید این اسکناس‌ها تغییر واحد پول ملی به تومان عملاً اجرایی شده است. همان‌طور که در ظاهر ایران‌چک‌های جدید 50 هزار تومانی پیداست، بانک مرکزی 4 صفر را کمرنگ کرده و با برجسته کردن 50 عملاً تومان را در این اسکناس‌ها زنده کرده است. بانک مرکزی در توضیح ایران‌چک‌های جدید نوشته است:‌ اسکناس یادشده که با تکنولوژی پیچیده‌ای تولید شده امکان جعل را به‌میزان قابل توجهی کاهش داده است. این فناوری در سال 2013 بر روی اسکناس یورو اعمال [شد] و پس از آن تنها کشورهای معدودی موفق به انتقال دانش فنی، خط تولید و بهره‌برداری از این ویژگی امنیتی بر روی اسکناس‌های خود شده‌اند. نوار درخشان، چاپ نوری،  مغناطیسی متغیر، نخ امنیتی با قابلیت تغییر رنگ از مختصات ایران‌چک جدید است. در نمونه‌های قبلی اسکناس و ایران‌چک باز هم ریال خودنمایی می‌کرد و این موضوع در نحوه رنگ‌آمیزی صفرها کاملاً نمایان بود. ایران‌چک‌های 50 هزار تومانی آبی که قبلاً از سوی رئیس‌جمهور رونمایی شد، شامل همین موضوع بوده و در آن ریال بارز است.

 

پیش بینی مرکز پژوهش های مجلس از رشد اقتصادی 98

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی از رشد اقتصادی بین منفی ۲.۶درصد تا منفی ۵.۵درصد در پایان سال ۹۷ و همچنین تداوم رشد اقتصادی منفی در سال ۹۸ تحت تأثیر کاهش صادرات نفت خبر داد.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن دو سناریو پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی سال 97 بین منفی 5.5 درصد تا منفی 2.6 درصد و در سال 98 در خوش‌بینانه‌ترین حالت منفی 4.5 درصد و در بدبینانه‌ترین حالت منفی 5.5 درصد خواهد بود.

گزارش اخیر نشان می‌دهد که در برآورد جدید، رقم رشد اقتصادی بدبینانه مرکز پژوهشهای مجلس تغییر نکرده، اما برآورد از رشد اقتصادی خوش‌بینانه کاهش پیدا کرده است.

 از آنجا که عملکرد بخش حقیقی اقتصاد در سال‌های 97 و 98 بیش از هر چیز متأثر از وضع تحریم‌های جدید و بحران ارزی است، انتظار می‌رود در سال 98، شاهد وضعیت نسبتاً مشابهی با سال 91 از حیث تأثیر تحریم‌ها و واکنش عملی فعالان اقتصادی کشورهای طرف معامله بر عملکرد بخش حقیقی اقتصاد باشیم.  در سناریوی اول فرض شده است که در نیمه دوم سال 97، به‌طور متوسط حدود 800 هزار بشکه در روز صادرات نفت و میعانات گازی افت داشته باشد، در واقع به‌طور میانگین 1.9 میلیون بشکه در روز صادرات نفت و میعانات در کل سال ثبت شود، علاوه‌براین، در سال 98 نیز به‌طور میانگین روزانه یک میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشته باشیم. در سناریوی دوم فرض شده است که صادرات نفت و میعانات گازی در نیمه دوم سال 97، کاهشی در حدود 1.6 میلیون بشکه در روز داشته باشد، به این ترتیب در کل سال 97، به‌طور میانگین 1.5 میلیون بشکه در روز صادرات نفت و میعانات گازی ثبت شود، علاوه‌براین در سال 98 نیز روزانه به‌طور میانگین 900 هزار بشکه صادرات نفت و میعانات گازی انجام شود.

 

خودروسازان به تعهدات خود عمل کنند

نادر قاضی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه خودروسازان باید به تعهدات خود عمل کرده و در موعد مقرر خودرو را به خریداران تحویل دهند، گفت: اختلاف قطعه‌سازان جنگ زرگری است.

وی با بیان اینکه خودروسازان برای خروج از بحران به مدیریت کارآمد و توانمند نیاز دارد، گفت: گروه‌های خودروساز باید به قراردادهای خود پایبند باشند و علیرغم تحویل خودرو، به دلیل تاخیر در تحویل دیرکرد نیز به خریداران پرداخت کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودروسازان در پیش فروش‌های جدید باید تمام شرایط از جمله زمان تحویل و قیمت خودرو را واضح برای خریداران تشریح کنند، افزود: بایستی خودروسازان به وعده‌های خود عمل کرده و خودروهای پیش خرید شده را نه تنها بدون افزایش قیمت به خودروسازان تحویل دهند بلکه سود دیرکرد را نیز بپردازند.

وی بیان کرد: اگرچه ممکن است به دلایلی قیمت خودرو در زمان پیش فروش و تحویل با یکدیگر متفاوت باشد اما باید مبلغی که خریداران خودرو هنگام ثبت نام پرداخت کردند در زمان تحویل براساس این تغییرات افزایش یافته و به نرخ روز محاسبه شود به این معنا که اگر قیمت خودرو هنگام ثبت نام 100 میلون تومان است و خریداران 60 میلیون تومان یعنی 60 درصد از قیمت را پرداخت کردند در زمان تحویل تنها 40 درصد باقی مانده خودرو به قیمت روز محاسبه شود.

قاضی‌پور اظهار کرد: قطعه‌سازان باید با استفاده از تمام مواد اولیه موجود نیاز خودروسازان را تامین کنند چراکه در حال حاضر آبروی نظام به اجرای تعهدات توسط خودروسازان بستگی دارد و همگی باید دست به دست هم دهیم تا از گردنه تحریم به سلامت عبور کنیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید براینکه دولت باید مشکل بانک کونلون چین را حل کند، خاطرنشان کرد: دولت باید برای واردات قطعات خودرو تسهیلات و اعتبارات لازم را به کار برد. در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه و قطعات نیمه ساز خودرو در گمرک بلاتکلیف مانده و قطعه‌سازان و خودروسازان با مشکل کمبود قطعه روبه‌رو شده‌اند؛ بسیاری از مشکلات خودروسازان در اثر خود تحریمی ایجاد شده است.

 

هزینه اینترنت افزایش یافته است

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما بر بسته های اینترنت نظارت داریم و امروز ۰.۳ درصد هزینه اینترنت در سبد خانوار افزایش یافته است، گفت: ما در بسته‌های اینترنتی کم فروشی نمی‌کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما در بسته های اینترنتی کم فروشی نداریم، گفت: تاکنون اینترنت، ۲.۱ درصد هزینه خانوار را به خود اختصاص می داده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد ما برای کاهش هزینه فرکانس برای اپراتورها است. وی درباره شبکه ملی اطلاعات افزود: با شبکه ملی اطلاعات به دنبال سهم خواهی ایران در فضای مجازی دنیا هستیم و همان طور که در معادلات بین المللی جمهوری اسلامی ایران در فضای حقیقی نقش پررنگی دارد در فضای مجازی هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

آذری جهرمی گفت: قیمت خدمات ما نسبت به همه جای دنیا متمایز است و در لایه امنیت هم قبلا مفصل صحبت کرده ام و کارمان را ادامه می‌دهیم و باید ممارست داشته باشیم و ادبیاتی را که دشمن درباره شبکه ملی اطلاعات به کار می‌برد حداقل ما به کار نبریم.

 

کلید باز شدن قفل مسکن مهر در دستان بخش خصوصی

محمدمهدی افتخاری، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مسئولان وزارت راه اعلام کرده اند که تا پایان سال۹۸ پرونده پروژه مسکن مهر بسته می شود، اما در شرایط کنونی تحرکات و اقدامات مسئولان برای تکمیل پروژه مشهود نیست.

وی با اشاره به نیاز 11 هزار میلیاردی وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل پروژه های مسکن مهر در کل کشور، گفت: وزارت راه و شهرسازی به دنبال تکمیل و افتتاح کامل پروژه مسکن مهر تا پایان سال 98 است، البته تحقق این مسئله نیازمند عوامل و ابزارهایی است که باید در دسترس قرار گیرد. نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از برنامه ها برای سرعت بخشیدن به فرآیند تکمیل پروژه مسکن مهر، افزایش سقف تسهیلات بانکی بود تا از این طریق، متقاضیان بتوانند به تعهدات مالی خود پاسخ بدهند، اما متأسفانه این مسئله تاکنون محقق نشده است. وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مطروحه، واگذاری پروژه های مسکن مهر به بخش خصوصی بود که در این حوزه نیز باید تلاش های بیشتری صورت گیرد.در شرایط کنونی پروژه مسکن مهر درگیر مشکلات عدیده و بسیاری است که نبود زیرساخت های عمرانی و رفاهی از مهم ترین این مشکلات محسوب می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: مسئولان وزارت راه اعلام کرده اند که تا پایان سال 98 پرونده پروژه مسکن مهر بسته می شود، اما در شرایط کنونی تحرکات و اقدامات مسئولان برای تکمیل پروژه مشهود نیست و مسکن مهر امروز درگیر همان مشکلات گذشته است.

وی تصریح کرد: البته در بودجه اعتبارات خوبی برای تکمیل پروژه مسکن مهر در نظر گرفته شده است، اما به نظر من اکتفا کردن به اعتبارات مندرج در بودجه برای تعیین تکلیف این پروژه کارساز نیست و مسکن مهر با اختصاص اعتبارات دولتی در قالب بودجه سال 98 به اتمام نمی رسد.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: به نظر من کلید باز شدن قفل مسکن مهر در دستان بخش خصوصی است و ورود بخش خصوصی برای تکمیل بخش های باقی مانده این پروژه ضروری است، از این رو امیدوارم دولت در ماه های آتی از این ظرفیت برای تعیین تکلیف موضوعات استفاده کند.

 

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال