وعده کاهش قیمت خودرو
وزیر صنعت معدن و تجارت اعلام کرد: اگر خودرو تا عید مرتب عرضه شود، یقینا قیمت پایین میآید. رضا رحمانی گفت: اگر تیراژ تولید خودرو بالاتر رود که الان نسبت به قبل بهتر هم شده است، روی قیمت تاثیر میگذارد، ولی بعضی ها فکر میکنند خودروساز اگر قیمت را بالا نگاه دارد به نفع اوست. در حالی که ما یک قیمت محاسباتی داریم که سازمان حمایت از مصرف کننده با ضوابط خود آن را مشخص میکند و بازار هم به علت اینکه تقاضا بیشتر شده یا به هر دلیل دیگری قیمتش با قیمت محاسباتی متفاوت است که ما گفتیم این ما به التفاوت را باید خودروساز به حساب خزانه بریزد تا خودش ذی نفع نباشد که قیمت را بالا نگاه دارد.
رحمانی افزود: از روز سه شنبه عرضه فوری را بیشتر کردیم و متعهدیم که تعهدات قبلی مان را انجام دهیم و اگر عرضه فوری مورد استفاده قرار گیرد و خودرو تا عید مرتب عرضه شود، یقیناً قیمت حتما پایین میآید و روی قمیت معقولی که همان قیمت محاسباتی باشد می ایستد.
وی با بیان اینکه کاهش قیمت در هر خودرویی متفاوت است، اظهار کرد: باید بگویم که قیمتی را باید مشخص کنیم که دلالان وارد بازار نشوند که با افزایش عرضه خودرو این اتفاق نیز خواهد افتاد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: آمار نشان میدهد که تولید ایران خودرو و سایپا نسبت به ماههای قبل که تا مرز توقف رفته بود، بیشتر شده است. ما باید حواسمان باشد که دلالی در بازار خودرو باب نشود و اراده ما هم بر همین است.
رحمانی ادامه داد: واقعا مردم با ما در خودروهایی که پیش فروش شده بود خوب همراهی کردند و داریم مرتب خودروها را تحویل
می دهیم. من خواهش میکنم مردم به دلالها اعتماد نکنند و آنانی که واقعاً به خودرو نیاز دارند توصیه مان این است که همان ها مراجعه و برای خرید اقدام کنند.
ماجرای مالیات حقوق کارکنان در سال آینده
بعد از آنکه دولت لایحه بودجه را به مجلس ارائه و در تبصره (۶) شرایط معافیتهای مالیاتی حقوق کارکنان را تعیین کرد، در نهایت با انجام بررسیها در کمیسیون تلفیق و همچنین صحن علنی مجلس شرایط معافیت حقوقی متفاوت از لایحه به تصویب رسید.
آنچه دولت در بند (الف) تبصره (۶) لایحه بودجه پیشبینی کرده بود از این حکایت داشت که حقوق کارکنان در هر ماه تا سقف دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از پرداخت مالیات معاف باشد و به عبارتی کارکنانی که مجموع درآمد سالانه آنها به ۲۷ میلیون و ۶۰۰ تومان میرسید نیازی به پرداخت مالیات نداشتند، اما آنچه در مجلس مصوب شد افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان بود؛ به طوری که سقف معافیت مالیاتی حقوق در هر ماه تا ۴۵۰ هزار تومان نسبت به سال جاری افزایش پیدا کرد. در این شرایط سقف معافیت مالیاتی حقوق از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و کلیه کارکنانی که دریافت حقوق آنها در طول سال به ۳۳ میلیون تومان میرسد در سال آینده از پرداخت مالیات معاف شدند. اما دیگر تغییر مهمی که در پرداخت مالیات حقوق اتفاق افتاد به نحوه اخذ مالیات برمیگردد که به صورت پلکانی تعیین شده است. دولت در لایحه بودجه این گونه پیشبینی کرده بود که نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از حقوق و مزایای فوقالعاده و کارانه مازاد بر مبلغ تعیین شده برای سقف معافیت مالیاتی، تا پنج برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد آن ۲۰ درصد باشد. همچنین میزان معافیت مالیاتی اشخاص سالانه مبلغ ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده بود. اما در نتیجه تصمیمی که نمایندگان مجلس برای معافیت مالیاتی حقوق گرفتند و آن را پلکانی تعیین کردند، قرار شد تا مالیات بین ۱۰ تا ۳۵ درصد به صورت پلکانی از حقوق کارکنانی که مازاد بر سقف معافیت مالیاتی (دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در ماه) دریافتی دارند، کسر شود. نحوه دریافت مالیات از حقوق در روش پلکانی از این قرار است که نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوقالعاده و کارانه مازاد بر مبلغ معاف شده، تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد شد. همچنین نسبت به مازاد ۱.۵ برابر تا ۲.۵ برابر مازاد معافیت مالیاتی مشمول مالیات سالانه ۱۵ درصد، نسبت به مازاد ۲.۵ برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه ۲۰ درصد، نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و در نهایت دریافتی نسبت به مازاد شش برابر تا ۳۵ درصد مالیات پرداخت خواهد کرد.