امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

«حمایت» از وضعیت خرید و فروش خانه در فروردین ماه گزارش می دهد

کاهش ۵۰ درصدی معاملات مسکن در تهران

آخرین وضعیت معاملات در فروردین ماه 98 نشان می دهد معاملات در این ماه نسبت مدت مشابه سال گذشته با کاهش رو به رو بوده است و این اثرات کاهشی درتهران به دلیل سرعت افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید متقاضیان بیشتر بوده است. بررسی ها نشان می دهد معاملات مسکن در پایتخت در فروردین ماه با کاهش 51 درصدی رو به رو بوده است و قراردادهای اجاره نیز کاهش 26 درصدی داشته است. همچنین بررسی معاملات مسکن در کل کشور نیز نشان می دهد که خرید و فروش مسکن در این ماه کاهش 5 درصدی و در اجاره ها نیز کاهش 26 درصدی داشته است.

آخرین وضعیت معاملات در فروردین ماه ۱۳۹۸ نشان می دهد که از یکم تا ۲۰ فروردین ماه جاری در کل کشور ۱۱ هزار و ۵۶۷ قرارداد خرید و فروش به امضا رسیده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.  همچنین اجاره نامه‌ها در این مدت ۶۱۲۵ مورد بوده که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش یافته است. در شهر تهران نیز از یکم تا بیستم فروردین ماه ۷۴۱ مورد خرید و فروش مسکن انجام شده که نسبت به همین زمان در سال قبل ۵۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. در مورد بازار اجاره نیز ۱۲۲۸ اجاره نامه منعقد شده که نسبت به ۲۰ روزه فروردین ۱۳۹۷ بالغ بر ۲۶ درصد کاهش یافته است.

 

   کاهش قدرت خرید متقاضیان

مهدی غلامی، کارشناس مسکن با اشاره به اینکه تعداد معاملات املاک در فروردین ماه همواره کاهش می‌یابد، ادامه داد: «به هر حال هنوز بازار مسکن با یک نابه سامانی مواجه است، اما آنچه که می‌توان با قاطعیت در مورد بازار مسکن اظهارنظر کرد، این است که عرضه و تقاضای مسکن هنوز به تعادل نرسیده است و همچنین افزایش قیمت مسکن در سال گذشته باعث کاهش قدرتی خرید شده است.»

مصطفی قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک نیز با بیان اینکه در فروردین ماه معمولاً به دلیل قرار داشتن در تعطیلات، خرید و فروش ملک کاهش پیدا می‌کند، گفت: «امسال به دلیل جهش قیمت‌ها و با توجه به نزولات جوی، کاهش قراردادها محسوس‌تر بوده است.»

وی گفت: «شواهد و قرائن بر اساس چرخه‌های رونق و رکود نشان می‌دهد که هم‌اکنون قیمت مسکن به ثبات رسیده و تا زمانی که قدرت خرید متقاضیان بالا نرود، شاهد جهش قیمت نخواهیم بود.»

عوامل اثرگذار در بازار مسکن

فعالان بازار بر این باور هستند که حداکثر رشدی که برای بازار مسکن می‌توان متصور بود، رشد قیمت هم‌سطح تورم عمومی و یا حتی پایین‌تر از نرخ تورم است. با این حال برخی مولفه های از جمله نرخ ارز، رشد اقتصادی و تحولات بازار سرمایه وبازار پول و متغیرهایی همچون میزان عرضه و کیفیت عرضه واحدهای مسکونی می‌تواند از عوامل اثرگذار بر سمت و سوی بازار مسکن باشد.

از جمله مهم‌ترین متغیرهای اثرگذار بر بازار مسکن در گروه مولفه‌های اثرگذار بیرونی تحولات نرخ ارز است؛ در سال ۹۷ به دنبال جهش‌ها وشوک‌های پی‌در‌پی نرخ ارز هم بازار ساخت وساز از ناحیه گران شدن، کمیاب و در برخی موارد نایاب شدن مصالح وتجهیزات ساختمانی، تحت تاثیر قرار گرفت و هم جو روانی بازار معاملات مسکن به شدت از این تحولات متاثر شد؛ به گونه‌ای که یکی از دلایل اصلی بروز شوک‌های قیمتی در بازار مسکن نوسانات نرخ ارز بود.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال