امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

اخبار کوتاه

قیمت ارز کاهش یافت

پس از چند روز افزایش قیمت‌ها در بازار ارز، روز گذشته قیمت‌ها کاهشی شد. روز گذشته بانک‌ها هر دلار آمریکا را به قیمت ۱۳ هزار و ۶۴۵ تومان خریدند و قیمت خرید یورو نیز در شعب ارزی بانک‌ها به ۱۵ هزار و ۲۶۷ تومان بود.  روز گذشته بانک‌ها هر پوند انگلیس را نیز ۱۷ هزار و ۶۵۵ تومان خریداری کردند. از سوی دیگر، قیمت ارز مسافرتی در بانک‌ها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر بود؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانک‌ها ۱۶ هزار و ۵۰ تومان اعلام شد که با احتساب کارمزد به حدود ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان می رسید.

این در حالی است که نرخ خرید یورو در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان و نرخ فروش آن ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان بود که نسبت به روز دوشنبه ۹۰ تومان کاهش داشت. قیمت دلار در بازار آزاد روز گذشته 13 هزار و 900 تومان بود.

 

محصولات کشاورزی شناسنامه‌دار می‌شوند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با رونمایی از سامانه دریافت نشان حد مجاز محصولات کشاورزی، همه این محصولات شناسنامه‌دار و هویت‌دار می‌شوند و صادرات آن‌ها تسهیل می‌شود. محمود حجتی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه دریافت نشان حد مجاز محصولات کشاورزی اظهار کرد: آرزوی همه مردم و مسؤولان این بوده که از کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی آگاه شوند و استانداردهای این محصولات به حدی برسد که قابل قبول برای عرضه در بازار داخلی و خارجی باشد و رئیس جمهور نیز همواره در جلسات شورای عالی بهداشت بر این نکته تاکید کردند. وی افزود: با همکاری‌های بلندمدت بین دستگاه‌های متولی به ویژه سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی این سامانه روز گذشته رونمایی شد که مسلماً مزایای خوبی برای بخش کشاورزی خواهد داشت. وی ادامه داد: یکی از مهمترین مزیت‌های رونمایی از این سامانه این است که محصولات کشاورزی و غذایی شناسنامه‌دار می‌شوند و این محصولات گواهی‌های لازم از نظر استانداردهای کیفی و بهداشتی دریافت کردند و مردم می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنند. حجتی گفت: یکی دیگر از مزیت‌های راه‌اندازی این سامانه این است که با صدور کد شناسایی برای محصولات کشاورزی و غذایی مورد نظر قطعاً تسهیلات فروانی برای تأیید در پروتکل‌های و توافقنامه‌های بین‌المللی و راحت‌تر شدن روند صادراتی آن‌ها صورت خواهد گرفت.

 

کاهش قیمت پیاز بعد از ممنوعیت صادرات

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اعلام کرد: در پی اعلام ممنوعیت صادرات پیاز قیمت این محصول در بازار رو به کاهش است از این به بعد نیز قیمت‌ها روند کاهشی خود ادامه می‌دهند.

از اواخر سال گذشته قیمت سیب زمینی و پیاز رو به افزایش رفت به گونه‌ای که بعد از تعطیلات نوروزی قیمت هر کیلوگرم پیاز به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده بود؛ طی این افزایش قیمت، وزارت صنعت معدن و تجارت ابلاغیه‌ای به گمرگ ارسال کرد که بر اساس آن، صادرات سیب زمینی و پیاز از ۱۵ فروردین ماه تا اطلاع ثانونی ممنوع اعلام شد.

اسدالله کارگر،  رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در این باره گفت که قیمت پیاز در پی اعلام ممنوعیت صادرات آن روند کاهشی به خود گرفته و هم اکنون در بازار عمده فروشی بین کیلویی ۵۰۰۰ تا ۶,۵۰۰ تومان فروخته می‌شود که میوه فروشان سطح شهر نیز می‌توانند بر اساس این قیمت‌ها تا سقف ۳۵ درصد سود برای خود در نظر بگیرند.

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت پیاز فروشندگان میوه و سبزی همواره در این بازه زمانی سعی کردند که از به حداقل سود پیاز قانع شوند چراکه برای آن‌ها سود این محصول چندان اهمیتی نداشت و می‌خواستند مغازه‌شان خالی از این محصول نباشد و مردم بتواند آن را خریداری کند و هم اکنون نیز این گونه است.

 

منتظر کارت سوخت جدید نباشید

در حالی که جدیدترین اطلاعیه شرکت ملی پخش از آغاز مجدد ثبت‌نام کارت سوخت خبر داده است، برخی از متقاضیانی که پیش از این ثبت‌نام کرده‌اند همچنان در انتظار صدور کارت سوخت جدید هستند، در حالی که قرار نیست کارت سوخت جدیدی صادر شود. با قطعی شدن بازگشت کارت سوخت، فرآیند ثبت‌نام کارت سوخت المثنی در بازه زمانی حدود یک ماهه، از آذر تا دی‌ماه سال گذشته انجام شد. این کارت سوخت برخی خودروهایی بود که سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ شماره‌گذاری شده بودند، به دست مالکان نرسیده و یا در شرکت پست جا مانده بود.

طبق اطلاعیه‌های شرکت ملی پالایش و پخش مالکان کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت‌های شماره‌گذاری شده سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ که پیش از این توسط پست توزیع و برگشت خورده بود، می‌توانستند به سایت اینترنتی شرکت پست به نشانی

 (WWW.POST.IR) مراجعه و با درج شماره VIN خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت در سامانه “پیگیری مرسولات سازمانی” از آخرین وضعیت نحوه دریافت کارت سوخت خود مطلع شوند. در این راستا کارت‌های سوختی که در اداره پست جا مانده بود، از سال گذشته تاکنون به تناوب برای متقاضیان ارسال شده است.

هم‌چنین اعلام شد که در این طرح به جای صدور کارت جدید سوخت، از طریق اتصال برخط به نظام پرداخت بانکی، از کارت‌های بانکی موجود به عنوان کارت سوخت استفاده می‌شود. به عبارت دیگر زمانی که متقاضیان فاقد کارت سوخت برای ثبت‌نام اقدام می‌کردند، موظف بودند که یک کارت بانکی معرفی کنند و از آنجا که کارت‌های بانکی به نظام مدیریت مصرف سوخت کشور متصل شد، اعلام شد زمانی که استفاده از کارت سوخت الزامی شد، کارت‌های بانکی که متقاضیان به سامانه معرفی کرده‌اند به عنوان کارت سوخت مورد استفاده قرار بگیرد.

 

گرانی نان غیرقانونی است

در شرایطی که قیمت نان طی هفته‌های گذشته مجدداً و بدون داشتن مجوز افزایش یافته است، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی اظهار کرد که این اتفاق نیفتاده و اگر قیمت نان افزایش یابد، غیرقانونی است.

براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار هر عدد نان بربری باید  ۶۵۰ تومان، نان سنگک سنتی ۸۰۰ تومان، نان تافتون سنتی  ۴۰۰ تومان و لواش ۲۱۰ تومان در تهران فروخته شود که البته این نرخ‌ها در استان‌های دیگر متفاوت بوده و براساس محاسبات ابلاغیه‌های کارگروه‌های تنظیم بازار استانی آن مناطق مشخص می‌شود. این در حالی است که در آذرماه سال ۱۳۹۶ با دستور رئیس جمهور تصمیم ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت نان به حالت تعلیق درآمد اما نانوایی‌ها از آن زمان تاکنون نه تنها از وزن چانه خمیر نان کاسته‌اند بلکه کیفیت نان را نیز کاهش داده‌اند و در این بازه زمانی حدود دو ساله، دو بار قیمت را به صورت غیرقانونی و بدون داشتن مجوز افزایش داده‌اند. مرحله اول زمانی بود که این افزایش قیمت نان منتفی شد اما نانوایی‌ها حاضر نبودند به آن تن بدهند و همچنان قیمت بالا ماند و دومین بار امسال بود که نانوایی‌ها به صورت کاملاً خودسر قیمت نان را به بهانه‌های مختلف از جمله اضافه کردن چند دانه کنجد تا دو برابر افزایش دادند به گونه‌ای که روز گذشته در بازار هر عدد نان بربری و سنگک ۲,۰۰۰ تومان قیمت دارد. در این رابطه بیژن نوروزمقدم،  رییس اتحادیه نانوایان سنتی گفت: این اتفاق در نانوایی‌هایی که از سهمیه آرد دولتی استفاده می‌کنند نیفتاده است و اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد تخلف بوده و غیرقانونی است.

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال