امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
تقاضای حقیقی به‌ بورس بازگشت پیشروی قیمت‌ها در بازار سهام
روند رو به رشد سهام در معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه نیز ادامه یافت. شاخص کل بورس در معاملات دیروز ۶ هزار و ۶۷۲ واحد افزایش داشت که در نهایت در کانال یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحدی قرار گرفت. خوش بینی به حمایت های دولت از بورس، افزایش نرخ دلار و جبران افت قیمت ها در بازارهای جهانی، سه عامل مهم برای پیشروی قیمت‌ها در بازار سهام است. این وضعیت موجب شده تا از خرداد شاهد بازدهی حدود 40 درصدی در این بازار باشیم.
بازار سرمایه در این روزها با چراغ سبز به راه خود ادامه می دهد؛ به طوریکه روز گذشته شاخص کل بورس توانست در ارتفاع یک میلیون و 550 هزار واحد قرار گیرد.

   اثر رشد دلار بر بازار سرمایه
اینطور که به‌نظر می‌آید بازار سهام‌ دارد بر اساس تغییرات قیمت دلار قدم به‌قدم تحولات بازار ارز را تعقیب می‌کند.قیمت دلار از اردیبهشت ماه روندی صعودی داشته و از کانال 21 هزار تومان به مرز 28 هزار تومان نزدیک شده است. این متغیری مهم برای فعالان بازار سرمایه است. به نظر می رسد بازار سهام‌ دارد بر اساس تغییرات قیمت دلار قدم به‌قدم تحولات بازار ارز را تعقیب می‌کند و در نظر‌دارد تا پس از تجربه ‌تلخ تورم در سال‌های قبل این‌بار انتظارات خود را به‌شکل پیوسته با ‌آمار اقتصادی تطبیق دهد. این مساله بر سهام شرکتهای صادرات محور تاثیرگذار است. بر این اساس تقاضا برای خرید سهام های با این قابلیت افزایش یافته است.  در معاملات دیروز افزایش تقاضا در بسیاری از نمادها سبب شد که دلاری‌های بازار نظیر گروه فلزات اساسی و شیمیایی‌ها مجددا با اقبال سرمایه‌گذاران حقیقی مواجه شوند و همین‌امر خالص خرید سرمایه‌گذاران خرد در این گروه‌ها را به‌شکل معنا‌داری مثبت کند.

   پیش بینی کارشناسان 
کلیت وضعیت بازار سهام از نظر اغلب کارشناسان این حوزه متعادل پیش بینی می شود. افزایش عرضه ارز از سوی بازارساز  و همچنین انتظارات تورمی از مولفه های مهم برای این پیش بینی است. به صورتی که اولین مساله منجر به توقف نسبی روند صعود بورس و دومین مساله منجر به رشد آن می شود.  روزبه شریعتی، تحلیلگر بازار سرمایه در این باره  با بیان اینکه قیمت ارز به عنوان مهمترین متغییر تاثیرگذار روی ۷۰ درصد بازار سرمایه است، گفت: در تیرماه نگاه بازار سرمایه همراه تغییرات مذکور تغییر کرد و انتظارات تورمی باعث رشد قیمت های دلار و بازار سرمایه شد. چند سال قبل ابتدا قیمت دلار افزایش می یافت بعد روند بازار سرمایه صعودی می‌شد، اما اکنون بازار سرمایه به هوشمندی و عقلانیتی رسیده است که گاهی زودتر از بازار حواله و دلار متوجه می‌شود شرایط اقتصاد کلان به کدام سمت می‌رود. طبعا بازاری که خود را با دلار ۲۰ هزار تومانی هماهنگ کرده بود زمانی که دلار ۲۵ هزار تومانی را قیمت گذاری کند، ۲۵ درصد رشد می‌کند. این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه شاخص کل بورس از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد گذر کرده است، اظهار کرد: از اینجا به بعد باید احتمال زد و خورد عرضه و تقاضا زیاد است، یعنی اگر قرار باشد دلار در محدوده ۲۷ هزار تومان و دلار نیما در محدوده ۲۵ هزار تومان باقی بماند انتظار نمی‌رود شاخص کل بورس به دو میلیون واحد برسد. احتمالا در شهریورماه کمی درجا زدن را در بازار تجربه کنیم. البته باز هم بستگی به قیمت دلار دارد. وی معتقد است، اگر قیمت دلار توسط دولت جدید کنترل شود و ارزپاشی صورت بگیرد، روی بازار سرمایه تاثیر مثبت نمی‌گذارد اما اگر قیمت بالا رود که بعید است، بازار با هیجان به راه خودا ادمه می‌دهد. اما به طور کلی انتظار می‌رود تعادل ایجاد شود.

    بازار از دریچه اعداد
در معاملات دیروز بیش از ۱۳ میلیارد و ۳۴۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱۰ هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با پنج هزار و ۷۸ واحد افزایش به ۴۵۶ هزار و ۲۹۸ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با سه هزار و ۲۰۴ واحد رشد به ۲۸۷ هزار و ۹۲۷ واحد رسید. شاخص بازار اول هشت هزار و ۸۶۴ واحد و شاخص بازار دوم ۹۹۹ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین همه نمادها، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با یک هزار و۴۰۴ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با یک هزار و ۱۸۵ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۱۳۸ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۸۹۸ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۶۶۶ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۶۱۳ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۵۴۷ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۴۲۳ واحد و بانک صادرات ایران (وبصادر) با ۳۶۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس 
داشتند.
در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با یک هزار و ۷۱۶ واحد، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۷۷۹ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۳۱ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۶۲۲ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۴۴۹ واحد، پتروشیمی شیراز (شراز) با ۳۸۹ واحد، سرمایه گذاری ملی ایران (ونیکی) با ۲۴۸ واحد، گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) با ۱۹۳ واحد، پتروشیمی جم (جم) با ۱۸۴ واحد، سرمایه گذاری صدر تامین (تاصیکو) با ۱۵۴ واحد و پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۱۳۷ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.
برپایه این گزارش، دیروز نماد سپید ماکیان (سپید)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، سیمان سفید نی ریز (سنیر)، خوراک دام پارس (غدام)، سایپا (خساپا)، ملی صنایع مس ایران (فملی) و ایران‌خودرو (خودرو) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه شیمیایی هم در معاملات روز گذشته صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۶۶۹ میلیون و ۳۱ هزار برگه سهم به ارزش ۱۰ هزار و ۴۲۹ میلیارد ریال دادوستد شد. دیروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۹۷ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۲۲ هزار و ۳۱۷ واحد ثابت ماند.
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال