راهکارهای سرمایهگذاری در بورس
رئیس سازمان بورس با بیان این که سود دهی بازار سرمایه در بلند مدت از بازدهی بانکها و تورم بیشتر است گفت: مردم باید اصول اولیه مدیریت ریسک را رعایت کنند و افرادی که آشنایی کافی به بازار ندارند به طور غیرمستقیم وارد بورس شوند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، محمدعلی دهقان دهنوی در اولین گردهمایی میز صنعت شرکتهای سبدگردان بازار سرمایه گفت: برنامه ما تسهیل مشکلات سبدگردانهای بازر سرمایه است و روند مطلوبی که طی چند ماه گذشته آغاز شده با قوت ادامه خواهد یافت و از مشکلات به سرعت حل خواهد شد.
وی با اعلام اینکه هدف ما توسعه همه نهاد مالی تحت نظارت سازمان بورس است و سبد گردانها یکی از این نهادها هستند، افزود: فعالیت سبد گردانها در آینده هم از نظر تعداد و هم از نظر خدمات در ابعاد کمی و کیفی افزایش مییابد.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه شرکتهای سبد گردان در بازار سرمایه خدمات سرمایه گذاری غیر مستقیم ارائه میدهند، گفت: ریسک سرمایه گذاریهای غیر مستقیم به مراتب کمتر از روشهای مستقیم است.
وی با اعلام اینکه ما همیشه به مردم و افراد علاقهمند به بازار سرمایه که آشنایی تخصصی کافی ندارند، گفته ایم نباید از روشهای مستقیم وارد بازار سرمایه شوند، بیان کرد: راهکار ما برای این دسته از افراد سرمایه گذاری غیر مستقیم است.
دهنوی با اعلام اینکه در روش غیر مستقیم سرمایه گذاران در واقع یا واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری را خریداری کنند، یا اینکه پول خود را تحت مدیریت شرکتهای سبد گردان وارد سهام میکنند، اظهارکرد: در این روش دیگر نیازی نیست که خود سرمایه گذار خیلی وقت بگذارند و یا تخصصی برای خرید تحلیل بازار داشته باشند.
رئیس سازمان بورس افزود: صندوقهای سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند که یکی از آنها صندوقهای درامد ثابت است که تقریبا مثل بانکها هستند و ریسک خیلی کمی دارند.
وی صندوقهای کالایی مانند طلا را از دیگر صندوقهای بازار بورس خواند و گفت: کسی که در صندوق طلا سرمایه گذاری می کند مثل این است که خود طلا خریداری کرده است، اما دیگر مشکلات مانند نگهداری و سرقت نخواهد داشت.
دهنوی با بیان اینکه ریسک برخی صندوقها نسبت به ریسک خرید و فروش سهامی کمتر است، ولی از سرمایه گذاری در بانک پر ریسکتر هستند، ادامه داد: این صندوقها مناسب افرادی است که هم زمان و دانش کافی برای سرمایه گذاری مستقیم ندارند، هم دنبال بازدهی بیشتر نسبت به سیستم بانکی هستند.
وی افزود: تجربه ثابت کرده سود دهی بازار سرمایه در بلند مدت از بازدهی بانکها و تورم بیشتر بوده است، اما مردم باید اصول اولیه مدیریت ریسک را رعایت کنند و (همه تخم مرغهای خود را در یک سبد نگذارند) و نگاه بلند مدت داشته باشند.
یک توصیه مهم به سهامداران
کارشناس بازار سرمایه گفت: سبد سهام بهینه و مطلوب با شرایط این روزهای بازار، پرتفویی است که در آن چند صنعت مختلف وجود داشته باشد.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی میرزایی در رابطه با این پرسش که سبد سهام ویژه این روزهای بازار باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟ اظهار کرد: این روزها، بازار یک روند رو به رشدی را در پیش گرفته است و به جلو میرود، اما این موضوع میتواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی از افراد که نسبت به بازار شناخت کافی ندارند شود. از جمله میتوان گفت افراد وقتی شرایط بازار را صعودی میبینند ممکن است که رفتار هیجانی از خود بروز دهند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: یکی از مواردی که به طور متعدد مشاهده شده این است که سرمایه گذاران در چنین وضعیتی به طور معمول پرتفوی خود را به یک تا دو سهم محدود میکنند و در دامنه محدود سرمایه گذاری میکنند، که این یک خطای مشهود است، زیرا به محض اصلاح بازار، به هر دلیلی ممکن است آن سهم کامل ریزش کند و کل سرمایه فرد از بین برود. برای همین منظور در چنین وضعیتی لازم است که بین گروههای مختلفی از صنایع سرمایه گذاری شود.
میرزایی افزود: افراد برای شکل گیری یک سبد سهام بهینه و مناسب، نه فقط از شرکتهای مختلف بلکه باید از صنایع مختلف و شرکتهایی که به نظر میرسند با توجه به شرایط بازار وضعیت مناسب تری دارند، برای سرمایه گذاری انتخاب کنند تا در صورتی که یک صنعت آسیب دید بقیه صنایع بتوانند پرتفوی فرد را حفظ کنند.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: نکتهای که وجود دارد این است که افراد برای چیدمان پرتفوی خودشان در شرایط حال حاضر نباید زنجیرهای عمل کنند، زیرا که برخی از سهام و صنعتها به یکدیگر وابستگی دارند و ممکن است که با اصلاح یکی، دیگری نیز وارد اصلاح شود.
او گفت: با توجه به وضعیت و شرایط کشور صنایعی مانند صنایع سیمانی و صنایعی که وابستگی به دلار دارند. میتوانند برای شرایط حال حاضر بازار مفیدتر باشند. دلیل نام بردن صنعت سیمان به سبب آزادسازی است که در قیمتهای آن رخ داده و از سوی دیگر صنعت ساختمان که با توجه به طرحهای بیان شده چشم انداز مناسبی دارد. صنایع فلزات اساسی و پتروشیمی نیز جز صنایع دلار محور هستند که جذابیتهای خود را همیشه داشته اند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در مجموع پرتفوی بهینه و مطلوب با شرایط این روزهای بازار، پرتفویی است که در آن چند صنعت مختلف، با توجه به شرایط کشور از صنایعی که از محدودیت کمتری برخوردار هستند باشد و البته تا حدودی نیز به دلار وابستگی داشته باشند.
او گفت: نکته دیگر اینکه با توجه به شرایط بازار در حال حاضر باید گفت که اغلب سهمهای شاخص ساز در حال رشد و جهت دهی به بازار هستند، مانند شستا، مس، پتروشیمیها و غیره، اما استراتژی مطلوب این است که فقط برای روی این سهام سرمایه گذاری نشود و سهمهای کوچک بنیادی نیز در نظر گرفته شود، تا ریسک پرتفوی افراد کاهش پیدا کند.