امروز ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

شرایط برگشت زدن چک ثبت نشده

هرچند، قانون صدور چک، به این سوال که آیا چک ثبت نشده را می توان برگشت زد، پاسخ منفی داده و کلیه بانک های کشور را از برگشت زدن چک صیادی ثبت نشده در سامانه، منع نموده، اما، از آنجا که تعداد زیادی از چک های ثبت نشده در سامانه صیاد، در حال حاضر، در دست گیرندگان ناآگاه می باشد، ضروری است تا به این مساله پرداخت شود که آیا برگشت زدن و اقدام علیه این گروه از چک های صیادی، به طور کلی منتفی بوده یا می توان تحت شرایط خاصی، اقدامی را در رابطه با آن ها انجام داد؟

در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، برگشت زدن چک صیادی ثبت نشده در سامانه صیاد، تنها در شرایطی برای دارنده چنین چکی امکان پذیر است، که وی به صادرکننده یا انتقال دهنده چک، مراجعه کرده و از آنها بخواهد تا چک را در سامانه صیاد ثبت کنند. در مرحله بعد، خود دارنده باید با مراجعه به سامانه و از طریق بخش تایید، برای تایید چک در سامانه صیاد اقدام نموده و سپس، مجددا برای دریافت وجه چک صیادی و در صورت نبود وجه، جهت برگشت زدن آن، به بانک مراجعه کند.

در غیر این شرایط، بانک از برگشت زدن چک صیادی، خودداری کرده و گیرنده، صرفا می تواند اقدام حقوقی را بر روی چک انجام دهد که در بخش پایانی، با عنوان شکایت از چک صیادی ثبت نشده، به بررسی دقیق این مساله خواهیم پرداخت.


نحوه استعلام چک صیادی

استعلام چک صیادی از طریق اپلیکیشن آپ - آسان بلاگ

تعریف سامانه صیاد

سامانه صیاد با هدف جلوگیری از اختصاص دسته چک به افراد فاقد صلاحیت و بد سابقه راه اندازی شده است. با استفاده از این ابزار امکان اعتبارسنجی صاحبان حساب برای تمامی افراد فراهم شده است.امتیاز دیگر این سامانه فراهم سازی پیگیری آسان وضعیت چک با استفاده از شناسه یکتا می باشد.

بنابراین با گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در جهت تکمیل خدمات سامانه و صدور یکپارچه دسته چک الکترونیک (چک صیادی) ارائه خدمات استعلام با هدف ایجاد شفافیت در فضای کسب و کار برای عموم مردم ایجاد گردید.

برای جلوگیری از صدور چک‌های برگشتی، جلوگیری از تخلفات، بهرمندی از شفافیت در فضای کسب و کار تسریع در روند پرداخت و اطمینان خاطر دارنده چک از وصول آن، بانک مرکزی بستری به عنوان سامانه صیاد فراهم آورده است. یکی از امتیازهای مهم این سامانه ثبت چک های صیادی است. افراد می توانند پس از ثبت چک ها نسبت به وضعیت چک صیادی با روش‌های مختلف استعلام بگیرند. اکنون به بررسی ۴ روش استعلام چک توسط کاربر می‌پردازیم. در این مقاله به طور مفصل رویه عملی بهرمندی از این امتیاز را قرار داده ایم.

ثبت چک صیادی

همان طور که در مقاله ثبت چک به طور مفصل به نحوه ثبت چک و مزایای آن پرداختیم ، لازم به یادآوری است که صادر کننده وظیفه دارد چک های بنفش جدید را با انتخاب یکی از ۴ روش های ثبت چک زیر در سامانه صیاد ثبت نماید:

1- از طریق سامانه های رسمی بانک ها قادر هستید چک صیادی را ثبت نمایید.

2- از طریق همراه بانک

3- از طریق اینترنت بانک

4- از طریق ابزار ها و اپلیکیشن های مورد تایید بانک مرکزی مانند اپلیکیشن آپ


استعلام چک صیادی با پیامک

برای استعلام وضعیت چک صیاد از طریق سامانه پیامکی شما باید شماره صیاد ۱۶ رقمی روی چک را به سر شماره۷۰۱۷۰۱ ارسال نمایید.

بعد از حداکثر ۱۵ دقیقه، وضعیت اعتباری فرد صادرکننده چک برای شما ارسال می‌شود.

دقت کنید که استعلام چک صیادی با سامانه پیامکی به صورت رنگ برای شما ارسال می‌شود که در ادامه مفهوم رنگ هر کدام را بیان می‌کنیم:

رنگ قرمز: نشان دهنده بیش از ۱۰ چک برگشتی است یا مبلغ برگشتی بیش از ۵۰ میلیون می‌باشد.

رنگ قهوه ای: بین ۵ تا ۱۰ چک برگشتی دارد یا مبلغ چک برگشتی کمتر از ۵۰ میلیون می‌باشد.

رنگ نارنجی: صادرکننده احتمالا ۲ تا ۴ فقره چک برگشتی داشته باشد یا مبلغ ضمانت شده حداکثر ۲۰ میلیون تومان می‌باشد.

رنگ زرد: امکان وجود یک فقره چک برگشتی یا ضمانت چک برگشتی به مبلغ حداکثر ۵ میلیون تومان دارد.

رنگ سفید: صادر کننده چک سابقه چک برگشتی ندارد. (امکان دارد از چک های برگشتی سو اثر شده باشد)

 

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال