
قیمتها در بازار طلا، سکه و ارز در روزی که گذشت کاهشی بود.
به گزارش ایسنا، در زمان انتشار این گزارش قیمت هر عدد سکه تمام بهار آزادی طرح جدید سه میلیون و ۸۹۰ هزار تومان (۳۷ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته) و قیمت هر عدد سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم سه میلیون و ۸۸۰ هزار تومان (۴۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته) است.
همچنین هر عدد نیم سکه به قیمت دو میلیون تومان (۵۰ هزار تومان کاهش نسبت به دیروز)، ربع سکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (۴۰ هزار تومان کاهش نسبت به دیروز) و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۸۰۰ هزار تومان (۴۰ هزار تومان کاهش نسبت به دیروز) فروخته میشود.
قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۳۹۶ هزار و ۶۰۰ تومان (۲۰۷۸ تومان کاهش نسبت به دیروز) و ارزش هر اونس طلای جهانی نیز ۱۴۹۲.۳۸ دلار است.
دلار ارزانتر شد
اما امروز (چهارشنبه) قیمت دلار در بازار ارز در سراشیبی قرار گرفت و کاهش یافت. این در حالی است که قیمت یورو در روزهای اخیر ثابت بوده است.
بازار ارز این روزها به ثبات رسیده و حداقل نوسان در این بازار وجود دارد. بر همین اساس بانکها امروز (یکم آبانماه) هر دلار آمریکا را ۱۱ هزار و ۲۴۰ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۳۹۵ تومان خریدند.
قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانکها نیز ۱۳ هزار و ۸۶۲ تومان اعلام شد که نسبت به روز قبل تفاوتی نداشت.
ارز مسافرتی ۱۲۹۰۰ تومان شد
قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۲ هزار و ۵۹۴ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان میرسد که نسبت به روزهای قبل ثابت مانده است.
نرخ ارز در صرافیهای بانکی
همچنین صرافیهای مجاز بانک مرکزی نیز قیمت خرید دلار را ۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان و قیمت فروش آن را ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان اعلام کردهاند که نسبت به روز گذشته ۱۰۰ تومان کاهش یافته است.
این صرافیها امروز هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریدند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان فروختند.

قیمت دلار در بازار ارز در سراشیبی قرار گرفت و کاهش یافت. این در حالی است که قیمت یورو در روزهای اخیر ثابت بوده است.
به گزارش ایسنا، بازار ارز این روزها به ثبات رسیده و حداقل نوسان در این بازار وجود دارد. بر همین اساس بانکها امروز (یکم آبانماه) هر دلار آمریکا را ۱۱ هزار و ۲۴۰ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۳۹۵ تومان میخرند.
قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانکها نیز ۱۳ هزار و ۸۶۲ تومان اعلام شده است که نسبت به روز قبل تفاوتی ندارد.
ارز مسافرتی ۱۲۹۰۰ تومان شد
قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۲ هزار و ۵۹۴ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان میرسد که نسبت به روزهای قبل ثابت مانده است.
نرخ ارز در صرافیهای بانکی
همچنین صرافیهای مجاز بانک مرکزی نیز قیمت خرید دلار را ۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان و قیمت فروش آن را ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان اعلام کردهاند که نسبت به روز گذشته ۱۰۰ تومان کاهش یافته است.
این صرافیها امروز هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان میخرند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان میفروشند.

در معاملات بورس و فرابورس ایران امروز مجموعا ۲۰۶ سهم با رشد و ۳۴۷ سهم با افت قیمت روبرو شدند؛ به طوری که در نهایت شاخص کل بورس ۲۵۰۷ و شاخص کل فرابورس با ۲۱ واحد کاهش مواجه شد.
به گزارش ایسنا، امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران 2505 واحد افت کرد و به رقم ۳۰۵ هزار و ۸۱۰ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با 1169 واحد کاهش تا رقم ۸۰ هزار و ۸۲۴ پایین آمد.
شاخص آزاد شناور نیز با 3124 واحد معادل ۰.۸۹ درصد کاهش تا عدد ۳۴۶ هزار و ۳۸۰ واحدی پایین رفت. شاخص بازار اول و دوم نیز هر کدام به ترتیب 2113 و 3776 واحد کاهش روبرو شدند.
فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت تبریز هر کدام به ترتیب ۲۵۳، ۱۹۶ و ۱۹۰ واحد در کاهش شاخصهای بازار تأثیرگذار بودند.
در طرف مقابل نمادهایی همچون پتروشیمی پارس، پتروشیمی نوری و پالایش نفت بندرعباس تلاش کردند که شاخصها را در سطوح بالاتری نگه دارند. هر یک از نمادهای یاد شده به ترتیب ۱۳۷، ۱۲۱ و ۱۱۱ واحد تأثیر افزایشی روی شاخصهای بازار داشتند.
گروه محصولات شیمیایی که در سطر تأثیرگذاران مثبت روی شاخصهای بازار بودند توانستند با معامله بیش از ۹۷ میلیون سهم و اوراق مالی به ارزش بیش از ۱۴۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بیشترین ارزش معاملات را از آن خود کنند. در این گروه نمادهای پتروشیمی نوری، پاکسان، معدنی املاح ایران، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر، مدیریت صنعت شوینده بهشهر و صنایع شیمیایی سینا توانستند در قیمت پایانی بیش از چهار درصد رشد قیمت را تجربه کنند.
خودروییها امروز در جایگاه دوم از لحاظ ارزش معاملات ایستادند. از بین دو نماد پرمعامله این گروه ایرانخودرو جزو تأثیرگذاران مثبت بر روی شاخص و سایپا جزو تأثیرگذاران منفی بر روی شاخص بود. در عین حال اکثر سهمها در این گروه با کاهش قیمت روبرو بودند.
گروههای مواد دارویی، بانکی و فلزات اساسی دیگر گروههایی بودند که ارزش معاملات بالایی را نسبت به دیگران رقم زدند.
اکثر نمادها امروز با کاهش قیمت پایانی روبرو بودند. بدین ترتیب در بورس تهران تعداد نمادهای مثبت به ۱۲۳ و تعداد نمادهای منفی به ۲۲۵ نماد رسید.
در فرابورس ایران نیز ۸۰ سهم رشد قیمت و ۱۲۲ سهم افت قیمت را تجربه کردند.
ارزش کل معاملات بورس تهران به رقم سه هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن نزدیک به هفت میلیارد سهم و اوراق مالی بود. تعداد معاملات این بازار نیز تا رقم ۲۸۹ هزار و ۸۴۶ بالا رفت.
آیفکس نیز ۲۱ واحد افت را شاهد بود و در تراز سه هزار و ۷۸۳ نشست. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۶۵۶ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از ۱.۱ میلیارد سهم و اوراق مالی بود.

در میان بازارهای ارز و سکه که سرمایهگذاران خود را به کام ضرر کشاند، بازار سرمایه در نیمه نخست امسال سود ۶۷ درصدی را به سرمایهگذارانش داد.
به گزارش ایسنا، مردم معمولا سرمایههای بلااستفاده خود را تبدیل به اموالی میکنند که بتواند سودی نصیب آنها کند. در این میان برخی دیگر نیز که از ریسکپذیری پایینی برخوردارند، سرمایه خود را نزد بانکها سپردهگذاری میکنند تا سود تضمینی مشخصی را دریافت کنند.
با این حال افراد ریسکپذیر سرمایه خود را بسته به شرایط وارد یکی از بازارهای سرمایه، سکه، دلار، مسکن، خودرو و ... میکنند تا بتوانند از نوسانات موجود در این بازارها استفاده کرده و سود خوبی به جیب بزنند.
در حال حاضر وضعیت بازار خودرو و مسکن چندان جالب به نظر نمیرسد و این دو بازار رشد خود را کرده و بعید است که رشد قابل توجه دیگری داشته باشند؛ چراکه در حال حاضر نیز رکود بر بازار این دو کالا حکمفرما شده است.
اما در همین شرایط بازارهای ارز، سکه و بورس کماکان مشتری خود را دارند و مردم در این بازارها سرمایهگذاری میکنند؛ بنابراین مهم است که بدانیم کدام یک از این بازارها برای سرمایهگذاران خود سودآورتر بوده است؟
خریداران دلار ضرر کردند
بر اساس آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت فروش دلار در فروردین ماه سال جاری ۱۳ هزار و ۵۵۴ تومان، در اردیبهشت ماه ۱۴ هزار و ۵۰۹ تومان و در خرداد ماه ۱۳ هزار و ۴۲۷ تومان بوده است.
اما در ادامه قیمت ارز با کاهش همراه بود و در تیرماه سال جاری قیمت ارز ابتدا به حدود ۱۳ هزار تومان و سپس با کاهش زیاد به حدود ۱۲ هزار تومان رسید.
در مردادماه نیز روال کاهش قیمت ادامه داشت و قیمت دلار به کمتر از ۱۲ هزار تومان کاهش یافت و در شهریور ماه نیز در مدت زمانی، قیمت این ارز به مرز ۱۱ هزار تومان هم نزدیک شد، اما در پایان شهریور، قیمت ارز در محدود ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت شد.
به این ترتیب، افرادی که در سال جاری نسبت به سرمایهگذاری در این بازار اقدام کردهاند، طبیعتا متضرر شدهاند و سایر بازارها برایشان سودآورتر بوده است.
همچنین افرادی که در سال گذشته ارز را با قیمتی بالاتر از رقم فعلی خریده و تاکنون نگهداری کردهاند، مشمول ضرر شدهاند.
در حال حاضر نیز ریسک بالای این بازار سبب شده تقاضای کاذب برای ارز از این بازار خارج شود و بازار به ثبات برسد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه به گفته رئیسکل بانک مرکزی عرضه ارز در سامانه نیما بر تقاضای آن پیشی گرفته، این امکان وجود دارد که قیمت ارز بازهم با کاهش روبرو شود.
خریداران سکه هم ضرر کردند
اما بازار سکه هم دست کمی از بازار ارز نداشته است، به طوریکه در روزهای پایانی سال گذشته قیمت هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید و هر سکه طرح قدیم با قیمت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد؛ نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب، دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شد.
اما با ورود به ماه دوم سال جاری، قیمت سکه با افزایش همراه بود و هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت خورد. از سوی دیگر نیم سکه نیز به قیمت دو میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و ربع سکه هم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد.
به این ترتیب، سرمایهگذاران در بازار سکه در یک ماه توانستند از خرید سکه سود ببرند.
قیمت سکه در روزهای نخستین ماه سوم سال، تغییر چندانی نسبت به اردیبهشت ماه نداشت؛ به طوریکه قیمت هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۱۰ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود؛ نیم سکه و ربع سکه نیز با نرخهای دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۷۴۰ هزار تومان خرید و فروش شدند.
اما از روزهای پایانی خردادماه قیمت دلار و سکه کاهش یافت و در نخستین روز تیر ماه، هر سکه طرح جدید به قیمت چهار میلیون و ۶۴۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.
قیمت نیم سکه در این روز دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود؛ بنابراین یک سرمایهگذاری سه ماهه در بازار سکه در سه ماه نخست سال جاری عملا سودی عاید خریداران سکه نکرده و ارزش دارایی آنها نه بیشتر و نه کمتر شد.
اما در ادامه تیرماه، قیمت سکه به تدریج کاهش یافت؛ به طوری که قیمت سکه طرح جدید در ۲۰ تیرماه به چهار میلیون و ۵۲۷ هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم به چهار میلیون و ۳۶۲ هزار تومان رسید.
این روند ادامه یافت تا اینکه در آخرین روز از ماه اول تابستان، قیمت سکه طرح جدید به چهار میلیون و ۲۰۵ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان رسید.
در این روز همچنین، نیم سکه دو میلیون و ۲۷۸ هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان شد.
اما در مرداد ماه، بازار سکه در اغلب روزها در آرامش و ثبات بود، به طوریکه در میانه این ماه قیمت فروش سکه طرح جدید چهار میلیون و ۲۱۸ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان بوده است.
در میانه شهریور ماه نیز قیمت سکه به مرز چهار میلیون تومان نزدیک شد و هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به نرخ چهار میلیون و ۱۱۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۸۰ هزار تومان معامله شد.
بر این اساس هر نیم سکه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و هر ربع سکه یک میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسید.
قیمت سکه در آخرین روزهای شهریور ماه سال جاری باز هم کاهش یافت تا هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۱ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۱۰ هزار تومان برسد.
به این ترتیب بررسی قیمت سکه در شش ماهه نخست سال جاری حاکی از آن است که سرمایهگذاری روی سکه در این مدت نه تنها سودی عاید سرمایهگذاران نکرده، بلکه منجر به ضرر آنها شده است.
بورسیها ۶۷ درصد سود کردند
اما حال روز بازار سرمایه در این روزها متفاوت از سایر بازارها بوده است، به طوریکه با افزایش ورود نقدینگی به این بازار، شاخص بورس رشد خوبی کرد و سرمایهگذارانی که به درستی به این بازار ورود کرده بودند، سود خوبی بردند.
به گزارش ایسنا، در آخرین روز معاملاتی بورس تهران در سال ۱۳۹۷ شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس در تراز ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحدی قرار داشت اما با گذشت شش ماه از سال ۱۳۹۸ شاخص کل این بازار در تراز ۳۰۲ هزار و ۱۰۳ واحدی قرار گرفت.
به این ترتیب نماگر اصلی بورس در نیمه ابتدایی امسال، ۱۲۳ هزار و ۴۴۴ هزار واحد رشد داشته است، در نتیجه بازده این بازار در مدت زمان یاد شده به حدود ۶۹ درصد رسیده است.
نیمه اول سال گذشته بازار سرمایه سود ۶۷ درصدی را نصیب سرمایهگذاران کرده بود. به این ترتیب فعالان بازار سرمایه در نیمه اول سال گذشته و امسال تقریبا بازده یکسانی را به دست آوردهاند.
البته طبیعی است که بازار سهام دارای ریسک بالایی است و در همین روزها که بسیاری از فعالان حرفهای این بازار بازده خوبی را کسب کردند، بسیاری از غیر حرفهایها که با شنیدن تبلیغات ناصحیح به طور مستقیم وارد معاملات سهام شدند، زیان دیدهاند.
علاوه بر این بسیاری معتقدند که بعد از یک مدت رشد پیاپی، احتمال کاهش قیمت سهمها و اصلاح بازار وجود دارد و سرمایهگذاران غیر حرفهای نباید منابع خود را به صورت مستقیم وارد بازار کنند. به این ترتیب به نظر میرسد تنها بازاری که در نیمه نخست سال برای سرمایهگذاران آن سودآور بوده و سود خوبی هم داشته، بازار سرمایه بوده است، هرچند که کارشناسان توصیه میکنند که افراد برای ورود سرمایه خود از طریق صندوقهای سرمایهگذاری یا مشاوران کارگزاری به بازار ورود کنند تا دچار ضرر نشوند.
بانک مرکزی اعلام کرد

افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۲ هزار و ۴۴۳ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۳۴۵ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۵۸۳ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۲۵۳ ریال، روپیه هند ۵۹۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۳۳۴ ریال، صد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۸۷۴ ریال، صد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۷۶۳ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۳۵۶ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۵ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۵۳ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۶ هزار و ۸۶۲ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۷۴ ریال، لیر ترکیه ۷ هزار و ۲۳۴ ریال، روبل روسیه ۶۵۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، صد دینار عراق ۳ هزار و ۵۱۷ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۸ هزار و ۷۳۴ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۷۹۹ ریال، صد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۸۹ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۳۱۳ ریال، کیات میانمار ۲۸ ریال و صد روپیه نپال ۳۶ هزار و ۸۲۸ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ صد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۹۱ ریال، دینار لیبی ۲۹ هزار و ۹۳۷ ریال، یوان چین ۵ هزار و ۹۳۰ ریال، صد بات تایلند ۱۳۸ هزار و ۵۶۵ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۸ ریال، هزار وون کره جنوبی ۳۵ هزار و ۷۷۸ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، صد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۷۶۵ ریال، لاری گرجستان ۱۴ هزار و ۱۶۵ ریال، هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۹۰ ریال، افغانی افغانستان ۵۳۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۰ هزار و ۵۹۰ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۵۶ ریال، صد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۵۴ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۳۳۵ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و یک ریال ارزشگذاری شد.

فعالان بازار طلا و سکه معتقدند حباب قیمت سکه تمام و نیمسکه با توجه به نبود تقاضا در بازار، به صفر رسیده است؛ آنطور که محمد کشتیآرای میگوید: چند هفتهایست که تقاضایی برای خرید سکه در بازار وجود ندارد و هماکنون این بازار در رکود شدید است.
در عین حال در بازار ارز نیز تقاضا برای ارز کم شده و فقط خریداران واقعی در این بازار هستند. بازاریها میگویند: تقاضای کاذب دیگر برای دلار نداریم و با توجه به افت و خیزهایی که در سال قبل داشت و آرامش نسبی ماههای اخیر دیگر کسی بهنیت سرمایه گذاری وارد این بازار نمیشود.هماکنون قیمت دلار در بازار آزاد 11 هزار و 252 تومان، قیمت درهم امارات 3 هزار و 127 تومان و قیمت پوند انگلیس 14 هزار و 771 تومان تعیین شده و بهفروش میرسد.
صرافیهای بانکها امروز چهارشنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم 11هزار و 250 تومان اعلام کردهاند. این صرافیها دلار را از مردم با قیمت 11هزار و 150 تومان خریداری میکنند، بر همین اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافیهای بانکها 12 هزار و 550 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافیها 12 هزار و 450 تومان است.
فعالان بازار ارز معتقدند: خروج بازیگران بزرگ از بازار ارز، فروشنده شدن بازیگران خرد، رفتارهای مؤثر بازارساز، افزایش عرضه و کاهش تقاضا و راهاندازی بازار متشکل ارزی از مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت ارز در روزهای گذشته بهحساب میآید.
تسنیم

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، نمایندگان پارلمان انگلیس شب گذشته توافق مورد نظر دولت بوریس جانسون نخست وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا را تصویب کردند ولی با جدول زمان بندی اعلام شده از سوی جانسون برای تکمیل روند قانونی برگزیت مخالفت کرده اند.این مساله موجب شده تا بازارهای بین المللی بر سر دو راهی مهمی قرار بگیرد. سرمایه گذاران در شرایط کنونی منتظر روشن شدن وضعیت برگزیت هستند.
قیمت هر اونس طلا امروز چهارشنبه بدون تغییر چندانی نسبت به روز گذشته به 1489 دلار رسیده است.دونالد تاسک رئیس شورای اروپا تاکید کرد: رهبران اروپایی باید با توجه به شکست بوریس جانسون در تصویب نهایی جدول زمانی برگزیت، روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را به تعویق بیندازند.
تازه ترین بررسی و نظرسنجی از تحلیلگران اقتصادی نشان می دهد احتمال کاهش 0.25 درصدی نرخ بهره آمریکا در نشست هفته آینده به بیش از 91.4 درصد رسیده است.گزارش هایی مبنی بر پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین منتشر شده است.دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گفت: مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین با پیشرفت روبرو شده است .
ترامپ روز جمعه نیز اعلام کرده بود که احتمال امضای توافق تجاری با چین تا قبل از نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا اقیانوسیه در روزهای 16 و 17 نوامبر وجود دارد.لاری کودلاو مشاور ارشد اقتصادی کاخ سفید نیز گفت: اگر مذاکرات تجاری آمریکا و چین با پیشرفت روبرو شود، اعمال تعرفه های تجاری در ماه دسامبر متوقف خواهد شد.
طلا

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، روز سهشنبه، دلار ۱۰ تومان افت نرخ را ثبت کرد و به بهای ۱۱ هزار و ۳۱۰ تومان رسید. با ثبت این کاهش، بازدهی این ارز در نخستین ماه پاییز به حدود منفی ۸/ ۰ درصد رسید. این در حالی بود که چهار ماه پیاپی کاهشهای بیشتری را به ثبت رسانده بود. در کنار این، انحراف معیار قیمتی دلار در مهر۹۸ نیز حکایت از کاهش نوسانات دارد. انحراف معیار قیمتی دلار در ماه گذشته به ۴۶ تومان رسید که کمترین میزان در امسال بوده است.
انحراف معیار، پراکندگی قیمتی را نشان میدهد و هر چقدر کمتر باشد، نشان میدهد که تغییرات نرخ در آن مقطع زمانی محدود بوده است. بر این اساس، ثبت کمترین انحراف معیار در مهرماه ۹۸ به معنای آن است که این ماه باثباتترین مقطع زمانی دلار در امسال بوده است. افزون بر این دلار در سه ماه تابستان به ترتیب، حدود، ۸، ۵ و ۲ درصد افت نرخ را به ثبت رسانده بود و کاهش میزان بازدهی به منفی ۸/ ۰ درصد در نخستین ماه پاییز خود حکایت دیگری از کاهش تغییرات قیمتی دارد.
به گفته فعالان از زمانی که نرخ دلار وارد کانال ۱۱ هزار تومانی شد، بازارساز فشار زیادی برای نزول بیشتر به بازار نیاورد و از آنسو دلالان و نوسانگیران نیز هیچگاه توان آن را از خود نشان ندادند که نرخ را به سطوح بالاتر بازگردانند.
بیشتر کارشناسان باور دارند، بازارساز بهتر است در ادامه سال نیز با توجه به محدودیتهای خود سطح عرضه ارز را در حدی تنظیم کند که منجر به وقوع شوکهای شدید ارزی نشود. در واقع از نگاه این گروه هر چقدر دامنه نوسانات محدودتر باشد، فضای اقتصاد آرامتر خواهد بود و خاصیت پیشبینیپذیری بیشتری را برای فعالان اقتصادی به همراه میآورد.
آینده بازار ارز در پاییز
از نگاه شماری از کارشناسان، آنچه در ادامه سال میتواند نرخ دلار را در مسیر افزایشی قرار دهد، یکی افزایش تقاضای تجاری در دو ماه انتهایی پاییز است و دیگری وقایع غیرمنتظره سیاسی. البته عدهای نیز عنوان میکنند کاهش صادرات نفت و افت درآمدهای ارزی ناشی از آن میتواند به مرور بازار ارز داخلی را تحت تاثیر قرار دهد.
در مقابل کاهشیهای بازار باور دارند، وضعیت تقاضا در دوران تحریم و رکود با شرایط عادی تقاوت دارد و نمیتوان انتظار داشت که بهطور سنتی تقاضا در آستانه پایان سال میلادی افزایش پیدا کند. در کنار این از نظر این گروه سیاستگذار بیشتر توجه خود را معطوف به مدیریت قیمتهای بازار ارز کرده است و همین موضوع موجب میشود که از تمام ابزارها برای محدود نگهداشتن دامنه نوسان استفاده کند. آنها باور دارند تا زمانی که در زمینه عرضه حواله درهم مشکلی ایجاد نشود، نرخ دلار در بازار داخلی نیز با نوسانات زیادی مواجه نخواهد شد.
از نگاه این گروه چهار ماه افت پیاپی به خودی خود نشان میدهد که تسلط بازارساز بر بازار ارز در چه سطح و میزانی قرار دارد. یکی از موفقیتهای سیاستگذار در سال ۹۸ مدیریت نوسانات بوده که در نهایت منجر به خروج معاملهگران بزرگ از بازار ارز شده است. این معاملهگران تنها در شرایطی به بازار ارز برمیگردند که در سمت انتظارات اتفاق مهمی رخ دهد. درحالحاضر بیشتر قدرت بازار در دست کاهشیهاست و آخرین خبرها حکایت میکرد که پس از ساعت پنج بعدازظهر نرخ دلار حتی زیر محدوده ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رفته است.
با این حال نکته مهمتر این است که بازار در سال ۹۸ هرگز توان شکست مرز ۱۱ هزار تومانی را از خود نشان نداده است و عده زیادی از فعالان انتظار دارند بازار در آستانه این مرز با بازگشت قیمتی مواجه شود. مسئله بزرگ نوسانگیران این است که دلار بیش از یک ماه هست که توان عبور از سطح مقاومتی ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومانی را از خود نشان نمیدهد.
زندان مهرماهی دلار
قیمت دلار تقریبا در تمام روزهای مهرماه در دامنه ۱۱ هزار و ۳۵۰ تا ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومان نوسان کرد و تنها در همین روزهای آخر بود که از کف این محدوده پایینتر رفت. ۲۸ روز نوسان در دامنه محدود یاد شده موجب شد که انحراف معیار دلار در مهرماه ۹۸ به زیر ۵۰ تومان برسد. این در حالی بود که میزان این شاخص در شهریورماه ۱۰۷ و در مردادماه ۱۶۷ تومان بود.
میزان انحراف معیار در ماههای تیر و خرداد بسیار بیشتر از اعداد یاد شده بود. در واقع میتوان گفت روند بازار ارز از مردادماه آرامتر شده و در مهرماه به ثبات مناسبی رسید. به گفته برخی فعالان هر چقدر دامنه نوسانات محدودتر بماند، تقاضا بهصورت درونی بیشتر کاهش خواهد یافت و در نتیجه احتمال افت نرخ بدون آنکه عرضه زیادی صورت بگیرد، بالا خواهد رفت.
سکه بیش از ۲ درصد افت کرد
همراستا با ثبت بازدهی منفی در بازار دلار، در ماه گذشته سکه تمامبهار آزادی نیز کاهش نرخ را تجربه کرد. فلز گرانبهای داخلی ۱۷ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ میلیون و ۹۴۵ هزار تومان رسید. ثبت این کاهش منجر به ثبت یک رکورد ۹ ماهه در بازار این فلز گرانبها شد؛ آخرین بار سکه تمام بهار آزادی در تاریخ ۲۷ دی ۹۷ عدد پایینتری را به ثبت رسانده بود.
البته در مقاطعی از سال ۹۸ نرخ سکه به اعداد پایینتری نیز رسید، ولی هرگز نرخ بسته شده انتهای روز به زیر ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان نرفته بود. با ثبت افت روز آخر مهر، بازدهی سکه در مهرماه به منفی ۸/ ۲ درصد رسید. این فلز گرانبها در شهریورماه نیز حدود ۲ درصد از ارزش خود را از دست داده بود.
به نظر میرسد، یکی از عواملی که موجب شد روند منفی سکه تمامبهار آزادی در مهرماه شدت بگیرد و در مقایسه با دلار نیز افت بیشتری را تجربه کند، پایین آمدن بهای طلای جهانی بود که روز سهشنبه تا ساعت ۳ بعدازظهر حتی در مقاطعی تا نزدیکی محدوده هزار و ۴۸۰ دلاری نزول کرد. این در حالی بود که در انتهای شهریورماه، اونس با قدرت بالای مرز هزار و ۵۰۰ دلاری قرار داشت. در کنار این عامل بیرونی، عدهای از فعالان باور دارند، ضعف تقاضا در بازار داخلی نیز در افت نرخ سکه اثرگذار بوده است.
گسترش نیوز