تعیین سقف زمانی برای رفع تعهد ارزی ۹۸
دنیایاقتصاد: سقف زمانی ایفای تعهدات ارزی سال ۹۸ از سوی سیاستگذار پولی تعیین تکلیف شد. در نامهای که از سوی رئیس کل بانک مرکزی به رئیس اتاق بازرگانی ایران ارسال شده، اعلام شده است کلیه فعالان صادراتی فرصت دارند که حداکثر تا پایان تیر ماه ۹۹ نسبت به انجام تعهدات ارزی خود که مربوط به سال گذشته میشود، اقدام کنند. بر این اساس در صورتی که صادرکنندگان بخواهند از مشوقها و خدمات دستگاههای اجرایی بهرهمند شوند، باید تا تاریخ مذکور تعهدات سال ۹۸ خود را انجام دهند؛ در غیر این صورت امکان استفاده از امتیازاتی را که از سوی سیاستگذار لحاظ شده است، نخواهند داشت. به گفته عبدالناصرهمتی، گام تازه بانک مرکزی بر اساس تصمیم کمیته موضوع ماده «۲» مصوبات چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و بهرهمندی صادرکنندگان از مشوقها و خدمات دستگاههای اجرایی، سازمانها و نهادهای ذیربط اتخاذ شده است.
ممنوعه های صادراتی تجهیزات پزشکی
ایسنا: سازمان توسعه تجارت پس از گمانهزنیهایی که در هفتههای گذشته درباره امکان صادرات اقلام بهداشتی مطرح شده بود، فهرست کالاهایی که امکان صادرات ندارند را منتشر کرد. پس از شیوع کرونا در ایران و جهان، صادرات غیرنفتی بسیاری از کالاها تحتتاثیر دستورالعملهای دولتی در محدودیت تردد در مرزها متوقف شد یا بهشدت کاهش یافت و این امر تاثیری جدی بر عملکرد تجاری تمام کشورها گذاشت. در ایران نیز با توجه به اهمیت تداوم صادرات غیرنفتی به منظور تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی به کشور، تلاش شد از روزهای ابتدایی شرایط برای از سرگیری فعالیتها در مرزها بررسی و در کنار آن گزینههای موجود برای جایگزین کردن اقلام صادراتی گذشته نیز بررسی شود. هرچند در روزهای ابتدایی اسفند و تحتتاثیر شوک ابتدایی ورود کرونا به ایران، بازار برای چند روزی به هم ریخت و دسترسی به اقلام بهداشتی دشوار شد اما با برنامهریزی دولت و فعال شدن ظرفیتهای بخش خصوصی در هفتههای بعد آرامش به این بازار بازگشت و نیازهای بهداشتی مردم تامین شد.
مسیر توسعه مناسبات ایران و سنگاپور
دنیایاقتصاد: معاون بینالملل اتاق ایران در تازهترین نشست کمیته مشترک ایران و سنگاپور که از اوایل بهمن سال ۹۸ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است، پیشنهاد داد: برای توسعه مناسبات بین دو کشور، تولید مشترک تحت لیسانس سنگاپور یا تولید با برند مشترک در دستور کار قرار بگیرد. به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، در این جلسه ضمن بررسی وضعیت روابط دو کشور و راههای موجود برای گسترش مناسبات، با توجه به پیگیری سنگاپور برای حضور در اتحادیه اوراسیا و از طرف دیگر حضور ایران در این اتحادیه بهعنوان یک موقعیت حساس برای گسترش روابط اقتصادی بین ایران و سنگاپور معرفی شد. در این رابطه محمدرضا کرباسی، معاون بینالملل اتاق ایران پیشنهاد داد: اعضای کمیته در قدم اول با تمرکز روی راهکارهای تسهیل مبادلات مالی بین دو کشور، تولید مشترک تحت لیسانس سنگاپور یا برند مشترک را مدنظر داشته باشند.
احراز اهلیت، شرط لازم برای معرفی صادرکنندگان
دنیایاقتصاد: مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، راهاندازی سامانه پردازش یکپارچه درخواستهای اعتبارات ریالی صندوق توسعه ملی را گام مهمی در جهت تسهیل فرآیند پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای تولیدی - صادراتی بهویژه بنگاههای کوچک و متوسط دانست و با اشاره به مفاد بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸، همکاری کلیه بخشهای خصوصی و دولتی در اجرایی شدن مواد یک و ۲ بسته حمایت از صادرات غیرنفتی را حائزاهمیت دانست. احسان قمری در گفتوگو با «اکسپورتنا» با اشاره به منابع ریالی در نظر گرفته شده به مبلغ ۴ هزارمیلیارد تومان و پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به جامعه صادرکنندگان با نرخهای ترجیحی، راهاندازی سپیدار یا سامانه پردازش یکپارچه درخواستهای اعتبارات ریالی را در تسهیل و تسریع فرآیند پردازش و پرداخت تسهیلات صادراتی بااهمیت توصیف کرد.
پنج کالا در اولویت بازرسی سازمان حمایت قرار گرفتند
خبرگزاری تسنیم: معاون سازمان حمایت گفت: بازرسیها در هفته جاری درباره ۵ قلم کالای اولویتدار شامل خودرو، برنج، تیرآهن و ورق، کنجاله سویا و لوازم خانگی متمرکز شده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سید جواد احمدی افزود: بر اساس اولویتبندی انجام شده، بازرسان این سازمان و سازمانهای صمت همه ظرفیت خود را برای رصد وضعیت عرضه و قیمت برخی کالاهای اساسی و ضروری مردم شامل خودرو، برنج، تیرآهن و ورق، کنجاله سویا و لوازم خانگی متمرکز کرده و با تعامل بین دستگاههای اجرایی و اصناف، بر فرآیند تامین و توزیع این کالاها نظارت خواهند کرد.
تفویض اختیار کارگروه توسعه صادرات به سازمان توسعه تجارت
دنیایاقتصاد: سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامهای وظیفه برگزاری جلسات و ابلاغ تصمیمات کمیته دائمی مقررات صادرات و واردات را به رئیس سازمان توسعه تجارت واگذار کرد. به گزارش «اکسپورتنا»، حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، طی نامهای اختیار تصمیمگیری و برگزاری جلسات کارگروه توسعه صادرات را به حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت تفویض کرد. در متن این نامه آمده است: «احتراما در اجرای مفاد ماده (۱) آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، موضوع تشکیل کمیته دائمی مقررات صادرات و واردات بدین وسیله مسوولیت برگزاری جلسات کارگروه یادشده و ابلاغ تصمیمات مربوط به جنابعالی تفویض میشود تا با جلب مشارکت و همکاری دستگاههای اجرایی و بخش غیردولتی عضو کارگروه نسبت به اجرای تکالیف و مأموریتهای محوله اقدام کنید.»
قابلیت خودکفایی در تولید کره
دنیای اقتصاد: معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: با توجه به رشد چشمگیری که در تولید شیر داشتیم، قابلیت خودکفایی یا بینیازی به واردات کره در کشور وجود دارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهادکشاورزی، مرتضی رضایی ضمن تبریک روز جهانی شیر به تمام فعالان بخش تولید تا توزیع این محصول اظهار کرد: این روز در تقویم کشور و جهان برای ارزشگذاری به محصول ارزشمند شیر و تولیدکنندگان آن است.
سهمخواهی بنگاهها از بازار سرمایه
دنیای اقتصاد: سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی بانکها در سال ۹۸ چه میزان بوده است؟ دادههای اعلام شده نشاندهنده آن است که در ۱۱ ماه ۹۸ کل تسهیلات پرداختی از سوی بانکها ۸۱۹ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان ۲۵۵ هزار میلیارد تومان به بخش صنعت و معدن تخصیص یافته که با این شرایط میتوان گفت ۳۱ درصد از کل تسهیلات پرداختی در ۱۱ ماه سال گذشته به سمت بخش صنعت و معدن هدایت شده است.
سناریوهای مقابله با کرونا در بخش انرژی
دنیایاقتصاد: براساس پیشبینیهای صورتگرفته، کاهش شدید مصرف انرژی در جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال۲۰۲۰ بیسابقه خواهد بود. بهگونهای که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند این شوک حاصل از بحران سلامت جهانی بهمراتب بزرگتر از بحران نفتی سال ۱۹۷۵ است. در روزهای اخیر، بحران سلامت ایجاد شده ناشی از ویروس کرونا شرکتها را با کندی و رکود کاری مواجه کرده و دورکاری میان جوامع گسترش یافته است. همین موضوع موجب افت قابل توجه در مصرف نهایی انرژی میشود. «بازوی پژوهشی مجلس» بهطور خلاصه سناریوهای اصلی درخصوص تحول مصرف انرژی در سال ۲۰۲۰ را مورد بررسی قرار داده است. همچنین بهطور خلاصه وضعیت فرانسه مورد بررسی قرار گرفته است.
هدفگذاری تولید ۱۰ تن طلا در افق ۱۴۰۰
ایرنا: بر اساس برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) دستیابی به تولید سالانه ۱۰ تن طلا پیشبینی شده که ۸۰ درصد این هدف تا پایان سال ۹۷ محقق شد. بر پایه جداول آماری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در سال ۱۳۸۵ با استخراج ۶۷۰ هزار و ۵۹۲ تن سنگ طلا، یکهزار و ۴۳۲ کیلوگرم طلا تولید شد که روند تولید سالانه پس از آن افزایشی بود؛ البته در خلال این سالها بنابر علل مختلف اعم از مشکلات استخراج و تعطیلی کارخانه فرآوری و... افت تولید نیز بهوجود آمد.
افزایش قیمت لوازم خانگی غیرقانونی شد
خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: تولیدکنندگان یا عرضهکنندگان حق تغییر قیمت در بازار را بدون مجوز و خارج از ضابطه ندارند و در صورت افزایش قیمت منتظر برخورد قانونی باشند.
طراحی شبکه برق براساس افزایش تابآوری
دنیایاقتصاد: معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر گفت: دهههای گذشته طراحان و معماران صنعت برق تلاش کردهاند با صرف منابع مالی و انواع مواد معدنی و آلی که در اختیار داشتند، آنچه امروز بهعنوان صنعت برق شناخته میشود را با مشخصه اساسی «ارائه خدمترسانی بیوقفه با مقاومسازی آن در مقابل انواع مخاطرات و تهدیدهای طبیعی و انسانی» را پایهریزی کنند. بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبی مشهدی اظهار کرد: آسیبپذیری شبکه برق طبق تجربیات گذشته و نتایج مطالعات انجام شده، مقابل مخاطرات طبیعی نظیر تغییرات شدید آب و هوایی (خشکسالی و امواج گرمایی و در نقطه مقابل توفانهای سرد زمستانی) و سیل و توفان و زلزله، و مخاطرات انسانی و سایبری، اغتشاشات مغناطیسی قطبین زمین و حتی سلاحهای الکترومغناطیسی به اثبات رسیده است.
هپکو به ایمیدرو رسید
دنیایاقتصاد: پس از دو بار واگذاری ناموفق شرکت هپکو به بخش خصوصی، این شرکت بر اساس مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، به همراه مالکیت و مدیریت به سازمان دولتی ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران) رسید. به گزارش «ایسنا»، علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصیسازی طی نامهای به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اعلام کرده است که پیرو جلسات برگزار شده در اسفند ۱۳۹۸ و اردیبهشت ۱۳۹۹ که در حضور معاون اول رئیسجمهور مبنی بر انتقال شرکت هپکو به ایدرو یا ایمیدرو برگزار شد، باتوجه به بند (١) تصمیمات اتخاذ شده در جلسه مورخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، از ششم خرداد ماه جاری اداره شرکت تولید تجهیزات سنگین (هپکو سهامی خاص) به همراه شرکتهای متعلق به آن با کلیه حقوق مرتبط با اعمال مالکیت و با رعایت مفاد قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و قوانین و مقررات مربوطه به ایمیدرو منتقل میشود. از حسین مدرسخیابانی بهعنوان سرپرست وزارت صمت خواسته شده که در جهت دستور تحویل شرکت و تعیین مدیران جدید در اجرای صورتجلسه مجمع عمومی عادی، اقدام عاجل انجام دهد.