بر این اساس میزان اقساط وام 100میلیونتومانی کمکودیعه مسکن برای تهرانیها ماهانه 2 میلیون و 539 هزار تومان است. کل سود این تسهیلات 52 میلیون و 360 هزار تومان در بازپرداخت 5ساله است.در مراکز استانها، مستأجران پس از طی کردن مراحل دریافت وام که احتمالا با سختگیری از سوی بانکها و مؤسسات مالی عامل روبهرو خواهد شد باید ماهانه یکمیلیون و 777هزار تومان قسط برای وام 70 میلیون تومانی پرداخت کنند.کل بازپرداخت این وام در دوره 5ساله 106 میلیون و 652 هزار تومان است؛ بهعبارت دیگر متقاضی 36 میلیون و 652 هزار تومان سود وام 70میلیونتومانی را پرداخت خواهد کرد.در سایر شهرها که قرار است وام کمکودیعه مسکن 40میلیونتومانی پرداخت شود، میزان اقساط ماهانه حدود یک میلیون تومان است. کل سود این تسهیلات در دوره بازپرداخت 5ساله حدود 21 میلیون تومان خواهد بود.وام ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته برای تهرانیها 30 میلیون تومان افزایش یافته است. گرچه این میزان افزایش همخوانی با تورم عمومی کشور ندارد اما میتواند بهعنوان یک مُسکّن کوتاهمدت مشکل اجارهنشینها را حل کند، البته بهشرطی که بانکهای عامل در مرحله معرفی ضامن سختگیری بیش از حدی از خود نشان ندهند.
جالی خالی وام یارانه ای در تسهیلات ودیعه مسکن
مصطفی قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران یکی از روشهای حمایتی را اعطای تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود ۴ درصد و یارانهای دانست و گفت: در حال حاضر قرار شده تا وام ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد اعطا شود که کار اشتباهی است.وی با بیان اینکه قرار بود صندوق توسعه مسکن راه اندازی شود و از محل دریافت مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات خانههای خالی و مالیات خانههای لوکس، مابه التفاوت نرخ سود وام ودیعه مسکن یارانهای با نرخ سود ۱۸ درصد جبران شود افزود: تا کنون این اتفاق رخ نداده است. به گفته قلی خسروی وام ودیعه مسکن ۱۸ درصدی بیشتر به سود بانک هاست تا مستأجر.
نبض تند اجاره ها
سود بالای وام ودیعه مسکن در شرایطی است که موجران نیز در یکسال گذشته، رقم های سنگینی را به مستاجران تحمیل کرده اند. هر چند گزارش های رسمی از افزایش 25 درصدی قیمت اجاره مسکن حکایت دارد، اما واقعیت بازار، ارقام و عددهای عجیب و غریبی را نشان می دهد. گزارش ها از واسطه های ملکی نشان می دهد در بخشهایی از مرکز و جنوب پایتخت که میزان درآمد خانوارها کشش افزایش بیش از ۸۰ درصدی اجاره بها را که در مناطقی از شمال و غرب تهران رخ داده، ندارد، موجران ممکن است در خصوص قراردادهای تمدیدی تا حدودی با مستأجران همکاری کرده و میزان قرارداد اجاره مسکن را کمتر از عرف کنونی بازار برای سال جاری تمدید کنند؛ ولی از آنجا که فایلهای اجاره یا کم است یا اگر پیدا شود، با ارقام عجیب و غریبی به مستأجران عرضه میشود، بخش زیادی از مستأجران چارهای جز همکاری با موجر را ندارند؛ در غیر این صورت باید به مناطق جنوبی تر یا حاشیهای پایتخت کوچ کنند.
رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران درباره اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص تعیین سقف اجاره مسکن ۲۵ درصدی در تهران اظهار کرد: متأسفانه با بازخوردهایی که از همکارانمان دریافت کردهام، موجران و مالکان حاضر به رعایت سقف ۲۵ درصدی نیستند.رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: طبق اعلام برخی مشاوران املاک، مصوبه تعیین سقف اجاره بها سبب بروز درگیریهایی میان موجر و مستأجر شده است.وی خاطرنشان کرد: نباید با روشهای دستوری از مستأجر حمایت کرد بلکه باید با روشهای تشویقی مانند معافیتهای مالیاتی از موجران حمایت کرد.
جزییات طرح دو فوریتی ساماندهی بازار اجاره مسکن
با این حال در هفته های اخیر طرحی دو فوریتی از سوی نمایندگان مجلس در راستای نظارت به رعایت سقف افزایش اجاره بها تصویب شده است. بر اساس طرح مجلس، دولت موظف است تا پایان فروردین هرسال طبق نرخ تورم میزان مجازِ افزایش اجاره خانهها را اعلام کند. هر صاحبخانهای که سقف را رعایت نکند معافیت مالیاتی سالانهاش لغو شده و به اندازه ۱۰ درصد مبلغ ودیعه جریمه مالیاتی میشود.همچنین بر اساس این طرح مالکان خانهها موظفند که قرارداد اجاره خانه را در دفاتر اسناد یا سامانه املاک بهطور رایگان ثبت کنند. اگر مشاور املاکی قرارداد اجاره خانه را در سامانه ثبت نکند برای بار اول یک سال از اشتغال به این کار محروم و به اندازه ۳ برابر حقالزحمه جریمه میشود و در بار دوم بهطور دائم از داشتن بنگاه محروم میشود.علاوه بر این صاحبخانهای هم که قرارداد اجاره را ثبت نکند به اندازه ۲۰ درصد ودیعه دریافتی جریمه مالیاتی میشود. اگر این صاحبخانه برای گرفتن حکم تخلیه به دادگاه برود هزینه دادرسیاش ۲ برابر خواهد بود و صدور حکم هم منوط به پرداخت جریمه مالیاتی است.کارشناسان اقتصاد مسکن، عوامل مختلفی را در قیمت ها در این بازار موثر می دانند. برخی از این عوامل به متغیرهای کلان اقتصادی از جمله تورم، وضعیت فروش نفت و درآمدهای دولت و برخی دیگر نیز به سیاست های مالیاتی و همچنین عرضه و تقاضای مسکن بازمی گردد. در هر صورت وضعیت فعلی برای مستاجران، شرایط غیرقابل قبولی را رقم زده و آه از نهاد آنها بلند کرده است. انتظار می رود دستکم در موضوع اختصاص وام ودیعه، تدابیر جدیدی اندیشیده شود.
نرخ ارز، دلار، سکه، طلا و یورو امروز یکشنبه 8 خرداد 1401
دلار در بازار آزاد با افزایش ۰.۱۳ درصدی نسبت به ۱۳ روز پیش، ۳۰,۵۴۰ تومان معامله شد.
دلار در صرافی ملی در بازار روز قبل نسبت به ۳ روز پیش، با ۱۰ تومان افزایش، ۲۵,۸۹۴ تومان نرخ گذاری شد.
دلار در بازار متشکل با افزایش ۰.۱۲ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۲۵,۷۹۷ تومان معامله شد.
دلار در سامانه سنا با کاهش ۰.۱۵ درصدی نسبت به ۱۳ روز پیش، ۲۵,۶۴۱ تومان معامله شد.
دلار کانادا در بازار ۱۲ روز پیش نسبت به ۱۳ روز پیش، با ۲۳۳ تومان افزایش، ۲۳,۸۲۷ تومان نرخ گذاری شد.
هر گرم طلا ۱۸ عیار با افزایش ۰.۰۸ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۱,۳۸۹,۶۰۰ تومان معامله شد.
هر مثقال طلا 18 عیار با افزایش ۰.۰۶ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۶,۰۱۹,۰۰۰ تومان معامله شد.
هر اونس طلا در بازار روز قبل نسبت به ۲ روز پیش، با ۱ افزایش، ۱,۸۵۴ نرخ گذاری شد.
سکه امامی با افزایش ۱.۰۹ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۱۴,۶۶۰,۰۰۰ تومان معامله شد.
نیم سکه با افزایش ۰.۹۹ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۸,۰۷۵,۰۰۰ تومان معامله شد.
ربع سکه با افزایش ۰.۹۸ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۵,۰۵۲,۰۰۰ تومان معامله شد.
هر سکه گرمی با افزایش ۱.۰۳ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۲,۹۰۲,۰۰۰ تومان معامله شد.
یورو در بازار آزاد با افزایش ۱.۰۳ درصدی نسبت به ۱۳ روز پیش، ۳۲,۱۰۰ تومان معامله شد.
یورو در صرافی ملی با کاهش ۰ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۲۸,۱۶۸ تومان معامله شد.
دینار عراق با کاهش ۵ درصدی نسبت به ۱۳ روز پیش، ۲۰ تومان معامله شد.
درهم امارات (حواله) با افزایش ۰.۴۷ درصدی نسبت به ۱۴ روز پیش، ۸,۴۰۰ تومان معامله شد.
بیت کوین در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با ۶۷ کاهش، ۲۸,۹۸۶ نرخ گذاری شد.
یوان چین با افزایش ۱.۰۸ درصدی نسبت به ۱۳ روز پیش، ۴,۵۲۹ تومان معامله شد.
لیر ترکیه در بازار ۱۲ روز پیش نسبت به ۱۳ روز پیش، با ۳۰ تومان کاهش، ۱,۹۴۰ تومان نرخ گذاری شد.
اخبار ارز ، دلار ، طلا و سکه اینجا کلیک کنید.
اخبار اقتصادی ، صنعتی ، حوادث اینجا کلیک کنید.
اطلاعات عمومی دانستنیها آیا میدانید اینجا کلیک کنید.
دانستنیهای حقوقی اینجا کلیک کنید.
نکات مهم درباره انبار اینجا کلیک کنید.
درباره شهرکهای صنعتی اینجا کلیک کنید.
برای ثبت آگهی رایگان و تبلیغات خرید و فروش املاک و مستغلات اینجا کلیک کنید.