امروز ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

نحوه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‎ها

در عصر مدرن امروزی، گسترش استفاده از رسانه‎های جمعی و همچنین پیشرفت خدمات باعث شده است که روش ثبت شرکت در قوانین موضوعه ایران نیز همانند بسیاری از موضوعات دیگر، دستخوش تغییر و تحولات شگرفی شود که این تحولات باعث صرفه‎جویی در زمان و هزینه مردم نیز شده و به همین دلیل روش نوین ثبت شرکت، جایگزین روش سنتی شده است.

در گذشته مردم برای اقدام به ثبت شرکت به صورت قانونی، باید مستقیما به اداره ثبت شرکت‎ها مراجعه و فرم‎های مخصوصی را تکمیل می‎کردند و در مرحله بعد باید مجددا به اداره ثبت شرکت‎ها مراجعه کرده و مدارک لازم از جمله اساسنامه و صورت‎جلسات را ارائه می‎دادند تا توسط کارشناس مربوطه مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تأیید در دفاتر ثبت شرکت‎ها، ثبت شود و پس از طی مراحل اداری لازم و اخذ امضاهای ضروری، شرکت به ثبت برسد.
اما در حال حاضر این روند به‎طور کلی تغییر کرده است و در ابتدا متقاضی ثبت شرکت باید از طریق سامانه اینترنتی وارد سایت ثبت شرکت‌ها شده و بر روی قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت کلیک کند.
سپس فرمی پیش روی متقاضی نمایش داده می‎شود که باید آن را، مرحله به مرحله تکمیل کند. اطلاعات مربوط به متقاضی یعنی اطلاعات اولیه نخستین موضوعی است که باید در این فرم تکمیل شود.
نکته مهم این است که قبل از رجوع به سایت بایذ راجع به مسایلی مثل انتخاب نام شرکت، اساسنامه شرکت، نشانی شرکت، معرفی شرکا، سرمایه شرکت و معرفی شعب شرکت در صورت موجود بودن، تصمیم نهایی گرفته شده باشد.
در سایت، اساسنامه و شرکت‎نامه شرکت دارای فرم‎های واحدی هستند که متقاضی باید آنها را تکمیل کرده و در نهایت اگر بخواهد، می‎تواند قوانین خاصی را به آنها اضافه کند. سپس تصویر برابر با اصل‎شده اساسنامه شرکت باید در سایت اداره ثبت شرکت‎ها بارگذاری شود.

مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت شامل مراجعه به پایگاه اینترنتی اداره‎کل ثبت شرکت‎ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir و تکمیل فرم مربوط به متقاضی و وارد کردن نام شرکت در فرم «نام شخص حقوقی» است. به این صورت که 5 نام به ترتیب اولویت برای شرکت نوشته شود تا یکی از آنها تایید شود. نکته اول: اسم نباید تکراری باشد. نکته دوم: در این مرحله یک کد رهگیری به شما داده می‎شود.
موضوع فعالیت شرکت: در این مرحله باید یکی از دو گزینه محدود یا نامحدود را انتخاب کنید. برای راحت‎تر انجام دادن این مرحله در انتخاب موضوع فعالیت، سامانه، فهرستی را در اختیار شما قرار می‎دهد.
مشخص کردن نشانی شرکت: این قسمت با «مشخصات مرکز اصلی» در سایت معرفی شده است. اعلام نشانی شرکت باید همراه با شماره تماس و کد پستی باشد. نکته: اگر در ابتدا مکانی را انتخاب نکرده‎اید، می‎توانید آدرس منزل خود را بدهید.
سرمایه شرکت: در بخش «سرمایه حقوقی» سایت اداره ثبت شرکت‎ها باید تکلیف میزان سرمایه شرکت را مشخص کنید. برای مثال برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه مورد نیاز ١٠٠ هزار تومان است.
معرفی و انتخاب شرکای شرکت: در فرم مشخصات سهامداران و اعضای اصلی شرکت را وارد کنید.
مشخص کردن سهام شرکا و معرفی شعب شرکت (در صورت وجود) نیز از مراحل ثبت شرکت است.
ارائه اساسنامه: اساسنامه و شرکت‎نامه در سایت دارای فرم‎های مشخص است.
در این مرحله باید منتظر بمانید تا اداره ثبت شرکت ها از شما بخواهد تا مدارک را برای آنها ارسال کنید. پس از تایید تمام مدارک توسط اداره ثبت شرکت‎ها، شماره‎ای برای شما ارسال می‎شود. با دریافت این شماره باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی چاپ کنید. در آگهی مذکور اطلاعاتی در مورد نام شرکت و نوع فعالیت را مطرح می‌کنید. حدود دو هفته بعد از مراجعه شما به دفتر روزنامه رسمی، آگهی ثبت شرکت در آن درج می‎شود.


 انواع شرکت
شرکت سهامی: شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان آن محدود به مبلغ اسمی سهام آنان است. در شرکت سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد. شرکت سهامی دارای دو شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص است.
شرکت سهامی عام: شرکتی است که مؤسسان آن، قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تأمین می‎کنند.
شرکت سهامی خاص: شرکتی است که تمام سرمایه شرکت توسط مؤسسان آن تأمین می‏شود.
شرکت با مسئولیت محدود: شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون آنکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند.
شرکت تضامنی: شرکتی است که برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر تشکیل شده و هر یک از شرکا به تنهایی مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.
شرکت مختلط غیرسهامی: شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می‎شود. شریک با مسئولیت محدود کسی است که مسئولیت او فقط تا میزان سرمایه‎ای است که در شرکت گذارده یا باید بگذارد. در اسم شرکت باید عبارت (شرکت مختلط) و لاقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.
شرکت مختلط سهامی: شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می‎شود. شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایه‎ای است که در شرکت دارند.
شرکت نسبی: شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می‎شود و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه‎ای است که در شرکت گذاشته است.
شرکت تعاونی تولید و مصرف: شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده‎ای از ارباب حرف تشکیل می‎شود و شرکا، مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیا یا اجناس به کار می‎برند.


رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات، برای برخی صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال ۱۳۹۹، مالیات مقطوع تعیین کرد.

سازمان امور مالياتي

به گزارش همشهری آنلاین از سازمان امور مالیاتی ایران، امید علی پارسا، با صدور دستورالعمل شماره ۲۰۰/۱۴۰۰/۵۱۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۷ و همچنین دستورالعمل شماره ۲۰۰/۱۵۱۶۱/د مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۸، ضمن اعلام مشمولین تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات های مستقیم جهت برخورداری از تسهیلات مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۹، نحوه تعیین مالیات مقطوع و پرداخت آن را نیز تشریح کرد.

در متن دستورالعمل های صادره رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور آمده است:

بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده (۱۰۰) اصلاحی مصوب  ۱۳۹۴/۰۴/۳۱  قانون مالیاتهای مستقیم و با رعایت مفاد بند (ع) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و همچنین با عنایت به مفاد جزء (۲) بند (الف) مصوبه شماره (۲) هفتاد و یکمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا ، به منظور تکریم مودیان، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۳۹۹ برخی از صاحبان  مشاغل (به استثنای  صاحبان مشاغل گروه اول ماده (۲) آیین نامه اجرایی  موضوع ماده (۹۵ ) قانون فوق)، مقرر می دارد:

 

الف - مشمولین تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱ :

۱-صاحبان مشاغل گروه های دوم و سوم موضوع ماده (۲) اصلاحی آیین نامه اجرایی موضوع ماده (۹۵) قانون فوق  که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۹۹ حداکثر چهل و پنج برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم، مبلغ شانزده میلیارد و دویست میلیون ( ۱۶/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ) ریال بوده، مشمول این دستورالعمل می باشند و در صورت تکمیل و ارسال فرم موضوع این دستورالعمل حداکثر تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ ( فرم مذکور در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده خواهد شد) از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیات های مستقیم اصلاحیه مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱  و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف می شوند.

۱-۱-صاحبان مشاغلی که واجد شرایط حکم تبصره ماده (۱۰۰) قانون مذکور بوده و بر مبنای موضوع فعالیت و یا استقرار محل فعالیت با دارا بودن مجوز فعالیت از مراجع ذیصلاح در عملکرد سال ۱۳۹۸ مشمول برخورداری از معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی شده اند، مشروط به حفظ ضوابط معافیت یا نرخ صفر مالیاتی در طی سال ۱۳۹۹، می توانند از مزایای این دستورالعمل استفاده نموده و عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، موجب لغو معافیت آنها نخواهد شد. بدیهی است مفاد بندهای (۵) و (۶) این دستورالعمل برای اینگونه مؤدیان نیز جاری بوده و در صورت خروج مودی از شمول مفاد تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم، علاوه بر موارد مذکور در بندهای (۵) و (۶) این دستور العمل، از هر گونه معافیت مالیاتی یا نرخ صفر مالیاتی محروم خواهند شد.

ب- نحوه تعیین مالیات مقطوع و پرداخت آن:

۲-مالیات صاحبان مشاغل بر مبنای مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۸ (اعم از اصلی و متمم) به شرح زیر به صورت مقطوع تعیین می شود:

۱-۲-صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی تا ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ، بدون افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸ ؛

۲-۲-صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی از ۳۰/۰۰۰/۰۰۱ تا ۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال با ۴% (چهار درصد) افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸ ؛

۳-۲- صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی  از ۶۰/۰۰۰/۰۰۱ ریال تا ۱۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال با ۸% (هشت درصد) افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸ ؛

۴-۲- صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی بیشتر از ۱۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال با ۱۲ % (دوازده درصد) افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸؛

تذکر: بندهای فوق مربوط به مؤدیانی می باشد که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۹۹ از مبلغ ۱۶/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بیشتر نباشد. مودیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۹۹ بیش از مبلغ مذکور می باشد، مکلف به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات متعلق با رعایت مقررات مربوط می باشند.

۳-صاحبان مشاغلی که تمایل به استفاده از شرایط این دستورالعمل را دارند، می بایست از طریق سیستم الکترونیکی (طبق فرم مربوط) از طریق پایگاه اینترنتی https://ntr.tax.gov.ir مراتب را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نمایند. تسلیم فرم مذکور به عنوان آخرین اقدام در مهلت مقرر قانونی توسط مودی به منزله پذیرش کلیه  شروط دستورالعمل از جانب مودی خواهد بود. بدیهی است مالیات عملکرد سال ۱۳۹۹ مودیان موضوع این دستورالعمل در صورتی که اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۹ خود را در موعد مقرر قانونی تسلیم  نمایند و پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی، فرم موضوع بند (۱) این دستورالعمل را قبل از پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ ، به عنوان آخرین اقدام تسلیم ننمایند و یا در مهلت مقرر، فرم مربوطه را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم نکنند از شمول این دستورالعمل خارج بوده و با رعایت مقررات مربوطه تعیین خواهد شد.

۴- درخصوص صاحبان مشاغلی که امکان پرداخت مالیات مقطوع موضوع این دستورالعمل را به صورت یک جا تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ نداشته باشند، مالیات مقطوع فوق حداکثر تا پنج ماه به صورت مساوی تقسیط می شود. عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر، مشمول جریمه موضوع ماده (۱۹۰) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.

۵- هر گاه اسناد و مدارک مثبته ای  به دست آید که مشخص شود مجموع فروش کالا و ارائه خدمات مؤدی در سال ۱۳۹۹ بیش از مبلغ ابرازی به عنوان فروش کالا و خدمات و سایر درآمدهای فرم موضوع بند (۱) این دستورالعمل بوده، مشروط به این که مجموع درآمد مودی از حدنصاب مقرر(۱۶/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال) تجاوز ننماید،  با رعایت مقررات بند (۱-۴) ماده (۴۱) آیین نامه  اجرایی موضوع ماده (۲۱۹) قانون مالیاتهای مستقیم، نسبت به محاسبه و حسب مورد مطالبه مابه التفاوت مالیات متعلقه (مالیات قابل مطالبه عبارت خواهد بود از مالیات متعلقه پس از کسر مالیات ابرازی مودی در فرم  موضوع بند (۱) این  دستورالعمل) با رعایت مقررات اقدام خواهد شد. ما به التفاوت مالیات مطالبه شده در اجرای این بند از دستورالعمل، مشمول جریمه موضوع ماده (۱۹۲) قانون مالیاتهای مستقیم نخواهد بود .

۶- هرگاه اسناد و مدارک مثبته ای به دست آید که مشخص شود مجموع فروش کالا و ارائه خدمات مودی در سال ۱۳۹۹ بیش از مبلغ ۱۶/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بوده، مودی مذکور مشمول مفاد تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم نبوده و علاوه بر محاسبه و مطالبه مالیات وفق مقررات ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول جرایم متعلقه از جمله جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی و همچنین عدم امکان استفاده از کلیه معافیت ها و نرخ صفر از جمله معافیت موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد شد.

تبصره: با عنایت به اینکه به موجب مفاد بند (۱) این دستورالعمل، مودیان مشمول دستورالعمل، از نگهداری اسناد و مدارک  موضوع قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱  معاف می باشد، لذا مفاد حکم  بندهای (۵) و (۶) این دستورالعمل در ارتباط با اسناد و مدارک مثبته به دست آمده خرید، بهای تمام شده کالای فروش رفته و بهای تمام شده خدمات ارائه شده که با رعایت مفاد آیین نامه اجرایی یاد شده در بند (۵) این دستورالعمل از جمله تعیین ارزش منصفانه ، منتج به تعیین فروش/ درآمد ارائه خدمات بیش از مبلغ ابرازی مودی در فرم موضوع بند (۱) این دستورالعمل باشد نیز جاری خواهد بود. بدیهی است در صورت ارائه اسناد و مدارک مستند توسط مودی  مبنی بر درج بخشی از اقلام خرید در موجودی کالای پایان دوره، رعایت  موازین قانونی در عدم محاسبه فروش این بخش از کالا در سال ۱۳۹۹ و احتساب آن به فروش سنوات بعد مودی حسب مستندات ارائه شده ضروری می باشد .

ج- سایر موارد:

۷- صاحبان مشاغلی که سال ۱۳۹۹ اولین سال فعالیت آنها بوده است، مشمول  برخورداری از مفاد این دستورالعمل نخواهند بود و لذا مکلف به انجام تکالیف قانونی از جمله تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر می باشند.

۸-هرگونه تغییر محل فعالیت در سال ۱۳۹۹ نسبت به محل فعالیت در سال ۱۳۹۸ با عنایت به مفاد ماده (۳) آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (۳) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم مشمول ثبت نام جدید بوده و مودی در محل فعالیت جدید مشمول این دستورالعمل نخواهد بود.( به استثنای مشاغل موضوع آیین نامه مذکور که براساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند).

۹- آن دسته از صاحبان مشاغلی که مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ آنها حسب مورد با اعمال مقررات موضوع مواد (۱۳۷)، (۱۶۵) و (۱۷۲) قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه شده و یا در طی سال ۱۳۹۸ به طور کامل فعالیت نداشته اند، ابتدا باید مالیات سال ۱۳۹۸ آنها بدون رعایت موارد مذکور محاسبه و سپس مبنای رشد مورد نظر قرار گیرد.

۱۰-مالیات عملکرد سال ۱۳۹۹ مودیان موضوع این دستورالعمل درصورتی که متقاضی اعمال مقررات قانونی از جمله مفاد مواد (۱۳۷)، (۱۶۵) و (۱۷۲) قانون مالیاتهای مستقیم درخصوص درآمد عملکرد سال ۱۳۹۹ خود هستند، از شمول این دستورالعمل خارج بوده و با رعایت مقررات مربوطه تعیین خواهد شد .

۱۱- کلیه صاحبان مشاغلی که علاوه بر فعالیت اصلی خود نسبت به خرید سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نموده و سکه های خریداری شده را در طول سال ۱۳۹۹ دریافت کرده اند، برای پرداخت مالیات سکه می بایست به صورت مجزا و بر اساس دستورالعمل صادره در ارتباط با تعیین میزان مالیات سکه اقدام نمایند .

۱۲-آن دسته از صاحبان مشاغل موضوع بند (الف) این دستورالعمل که مالیات تشخیصی عملکرد سال ۱۳۹۸ آنان به قطعیت نرسیده است، درصورت تکمیل و ارسال فرم مربوط با اعمال درصدهای تعیین شده مطابق بند (ب) این دستورالعمل به نسبت مالیات تشخیصی عملکرد سال ۱۳۹۸ ، مشمول این دستورالعمل خواهند بود. بدیهی است چنانچه مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ مودیان موضوع این بند در فرآیند رسیدگی و دادرسی مالیاتی، کاهش یابد، این امر تاثیری در میزان مالیات مقطوع پذیرفته شده عملکرد سال ۱۳۹۹ آنها نخواهد داشت .

۱۳-صاحبان مشاغلی که با توجه به میزان سود دهی فعالیت خود درخواست پرداخت مالیات بیش از مبالغ مندرج در بند (ب) این دستورالعمل را دارند، می توانند نسبت به پرداخت اقدام نمایند و مبالغ مذکور در بند (ب) مانع از پرداخت مالیات بیشتر از مبالغ اعلام شده نمی باشد و اینگونه مودیان نیز مشمول برخورداری از مفاد این دستورالعمل با رعایت مقررات مربوطه خواهند بود .

۱۴-میزان مالیات مقطوع پزشکانی که در عملکرد سال ۱۳۹۹ مشمول حکم بند (ح) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ بوده اند، معادل مالیات تعیین شده به شرح بند (۲) این دستورالعمل یا مالیات مکسوره آنها، هرکدام که بیشتر باشد تعیین می شود.


تمامی مشاغل و اصناف باید مالیات خود را سالانه از طریق اظهار نامه مالیاتی پرداخت کنند. اما چگونگی محاسبه مالیاتی اصناف یکی از مهم ترین سوالاتی است که برای افراد به وجود می‌آید، پرداخت مالیات برای همه اصناف به یک میزان نیست.

انواع مالیات:

پرداخت مالیات تنها مختص درآمد یک شرکت نیست، بلکه به اشخاص نیز تعلق می گیرد. اما به طور کلی در یک کشور مالیات به دو دسته; مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند.

1- مالیات مستقیم

مالیات بر درآمد

مالیات بر درآمد شامل تمامی مشاغل و اصناف از جمله فروشگاه های تجاری، املاک، سوپر مارکت ها و… است. اما علاوه بر مشاغل، مالیات بر درآمد منابع مختلف، درآمد اتفاقی، اشخاص حقوقی نیز جزو مالیات مستقیم به حساب می آید.

مالیات بر دارایی

مالیات بر دارائی از طریق زیر دریافت می شود:

حق تمبر

مالیات بر ارث

مالیات بر اراضی بایر

مالیات بر مستغلات مسکونی خالی

مالیات سالانه املاک

2- مالیات غیر مستقیم

دسته دوم مالیات‌ها به صورت غیرمستقیم پرداخت می شود که به عنوان مالیات بر ارزش افزوده و حقوق و عوارض گمرکی که بر روی کالاهای صادراتی و وارداتی اعمال می شود که بر اساس نوع و ویژگی های کالا با هم متفاوت هستند.

مالیات بر اصناف چگونه محاسبه می شود؟

تمامی مشاغل و اصناف باید مالیات خود را سالانه از طریق اظهار نامه مالیاتی پرداخت کنند. اما چگونگی محاسبه مالیاتی اصناف یکی از مهم ترین سوالاتی است که برای افراد به وجود می‌آید، پرداخت مالیات برای همه اصناف به یک میزان نیست. با توجه به میزان درآمد هر صنف مالیات آن‌ها محاسبه می شود. که ممکن است برای درآمدهای پایین میزان مالیات ۹ درصد از درآمد سالانه و برای درآمدهای بالا به ۲۵ درصد نیز برسد. بعد از محاسبه درآمد سالانه میزان ۱۵میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از درآمد معافیت مالیاتی دارد و باقی درآمد شامل مالیات می‌شود. البته توجه کنید که این نرخ برای درآمدهای پایین محاسبه می‌شود و تا ۲۵ درصد نیز ختم می‌شود.

برای مثال اگر فردی ماهانه دو میلیون تومان سود داشته باشد، درآمد این فرد در سال، ۲۴ میلیون تومان می‌شود. در نتیجه برای پرداخت مالیات ۱۵میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معاف می‌شود و ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از درامد مشمول مالیات می شود.

به دلیل اینکه مبلغ مشمول مالیات، زیر ۵۰ میلیون تومان است، بنابراین نرخ ۱۵درصد مالیات شامل وی شده و فرد باید مبلغ یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان را به عنوان مالیات پرداخت کند.

مشمولین مالیات بر اصناف چه کسانی هستند؟

افرادی که به تازگی شغلی برپا کردند باید طبق قانون بعد از ۴ ماه این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع بدهند. تا معافیت های مالی مشمول آنان شود در غیر اینصورت نه تنها از معافیت مالی برخوردار نمی شوند، بلکه باید جریمه هم که ۱۰% مازاد بر مالیات است، پرداخت کنند.

اما برای پرداخت مالیات اصناف و مشاغل با توجه به نوع و حجم فعالیت به سه گروه دسته بندی می شوند.

گروه اول : مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد که مبلغ ۳ میلیارد تومان باشد.

گروه دوم : مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد که مبلغ ۱ میلیارد تومان تا ۳ میلیارد تومان باشد.

گروه سوم : افرادی که جزو گروه اول و دوم نباشند در گروه سوم قرار می گیرند، در این گروه افرادی که فعالیت آن‌ها ارائه خدمات باشند، آنگاه ۵۰ درصد از مبلغ تعیین شده ملاک است.

افراد مانند دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان کارخانه ها، واحد های تولیدی، صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان ها و مراکز درمانی، صاحبان مشاغل صرافی، فروشگاه های زنجیره ای، برخی از اصناف و … همگی جزو افرادی هستند که باید سالانه مالیات پرداخت کنند.

آسان ترین راه برای تهیه اظهارنامه مالیاتی اصناف چیست؟

استفاده از نرم افزار فروشگاهی که عملیات فروشگاهی را سریعتر و دقیق‌تر انجام می دهد، شاید بهترین، سریعترین و ساده‌ترین روش برای تهیه اظهارنامه مالیاتی اصناف باشد. ثبت تمامی فاکتورها خرید و فروش باعث می گردد تا تمامی گزارشات مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی به صورت خودکار ایجاد شده و در اختیار شما قرار گیرد در نتیجه شما می توانید تمرکز بیشتری بر روی کسب و کار فروشگاه‌تان داشته باشید. نرم افزار دشت همکاران سیستم به عنوان یک نرم افزار فروشگاهی، به شما کمک خواهد کرد تا علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندهای فروش و حسابداری فروشگاه‌تان، گزارشات مورد نیاز برای اداره مالیات نظیر گزارش TTMS، صورت سود وزیان سالانه و… را بدون نیاز به حسابدار تهیه کنید.

منبع:تیتریک



 دانستنیهای حقوقی اینجا کلیک کنید. 


 درباره شهرکهای صنعتی اینجا کلیک کنید. 


 سرگذشت کارآفرینان اینجا کلیک کنید. 


 نکات مهم درباره انبار اینجا کلیک کنید. 


 اخبار ارز ، دلار ، طلا و سکه اینجا کلیک کنید. 


 اخبار اقتصادی ، صنعتی ، حوادث اینجا کلیک کنید. 


اطلاعات عمومی دانستنیها آیا میدانید اینجا کلیک کنید.


برای ثبت آگهی رایگان و تبلیغات خرید و فروش املاک و مستغلات اینجا کلیک کنید.


املاک صنعتی پایتخت

 املاک صنعتی پایتخت 

 جامعترین مرکز اطلاعات املاک در کشور  

 جاده مخصوص کرج (لشگری) ، جاده قدیم کرج (فتح) 

 مرکز شهر ، غرب تهران 

 خرید و فروش ، رهن و اجاره انواع ملک شامل: 

 انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری ، فروش کارخانه 

انبارهای مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی ، فروشگاههای اینترنتی

انبار ، کالاهای تجاری ، بازرگانی ، انبارهای عمومی و اختصاصی

کارخانجات تولیدی ، غذایی ، دارویی ، صنعتی ، شیمیایی

مطبخ ، کترینگ آشپزخانه صنعتی ، رستوران ، تالار و باغ تالار ، باغ و باغچه

تجاری ، تعمیرگاه مجاز ، نمایندگی ، کارواش ، گاراژ

اداری ، دفترکار ، سالن فیلمبرداری ، کنفرانس ، همایش

انبار روباز ، انبار سنگ ، کاشی ، سرامیک ، مصالح و آهن آلات ، دپوی خودرو

زمینهای کشاورزی و صنعتی ...

www.paytakhtmelk.ir

www.sulesara.ir

۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷

 ۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار 

نیازمند املاک اداری ، تجاری ، صنعتی شما جهت

 رهن و اجاره یا خرید و فروش در جاده مخصوص کرج ، جاده قدیم کرج ، مرکز شهر و غرب تهران هستیم.             

    (  به مابسپارید ازما بخواهید  )  

 اجاره انبار و املاک صنعتی اداری – تجاری را به مابسپارید 

 تا با معرفی برترین برندها و مشتریان سالها بی دغدغه از مشکلات موجر و مستاجر باشید. 

 درصورت تمایل فایل فروش یا اجاره ملکتان تماس حاصل نموده یا  مشخصات را به شماره 09122967839 واتساپ یا تلگرام نمایید. 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال